Hečkovci ohlasovali „Nežnú“, teraz spievali ženám

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 23. marca 2019, 10:00

Súrodenci Peter a Júlia Hečkovci prišli do piešťanského kina Fontána a ako za starých čias sa Júlia zavlnila a Peter v neodmysliteľnom klobúku na hlave s červenou gitarou na boku sa prihovoril publiku. Poprial ženám k ich marcovému sviatku všetko dobré a už roztancovával struny gitary aj svoju sestru v tmavých okuliaroch.

Júlia a Peter Hečkovci to roztočili v kine Fontána ako za starých čias. (Autor: vd)

Júlia a Peter Hečkovci vyzerali ako za starých čias, a tak aj hrali a spievali. Vsadili na staré, ale zaspievali i nové skladby. Publikum im tlieskalo a spievalo s nimi. Ich hity, akými boli Taliansky muzikál, Spútaná láskou, Maturitné tablo, Náhlenie, Mesto snov alebo Keď cítiš lásku, poznala dôverne práve tá generácia, ktorá si Medzinárodný deň žien užívala v Piešťanoch veľkým koncertom v réžii mestského kultúrneho strediska.

V jeho úvode sa prihovorila ženám i mužom, ktorí sem prišli, riaditeľka Marta Jurčová a potom slovo odovzdala primátorovi Petrovi Jančovičovi. Ten okrem toho, že vyzdvihol celospoločenský význam žien – matiek – manželiek – starých mám, žartoval aj o tom, že sú odolnejšie a silnejšie od mužov: „Nás mužov zdolá aj nádcha.“

Príchod Hečkovcov do Piešťan bol symbolický. Mnohí si ich pamätajú z čias, keď sa republika ocitla v Nežnej revolúcii. Je to presne tridsať rokov. Takto si na tie časy pre Piešťanský týždeň zaspomínala naša bývalá kolegyňa, dnes hovorkyňa primátora mesta Piešťany, Drahomíra Moretová: „Zaujímavý bol aj piatok 17. november 1989. V Piešťanoch sa konala súťaž krásy Miss kúpeľných miest Československa. Organizátorom boli zväzáci z Tesly, kúpele a Mesto Piešťany. Súťaž trvala celý týždeň a 17. novembra sa konal semifinálový večer v kongresovej hale. Moderovala som podujatie spolu s Jurajom Lulovičom. V programe účinkovali súrodenci Hečkovci, sála bola plná, atmosféra vynikajúca…“

Toto sa zopakovalo aj po tridsiatich rokoch – atmosféra v kinosále Fontány bola naozaj vynikajúca. Užili si to súrodenci Hečkovci i Piešťanci.

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel