Piešťanskí akvatlonisti uspeli v Bratislave a Dolnom Kubíne

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. marca 2019, 14:00

Prvé dve marcové nedele sa pre piešťanských triatlonistov niesli v znamení akvatlonov. Najskôr sa 3. marca v bratislavskej Karlovej Vsi uskutočnil Akvatlon pre všetkých a o týždeň neskôr zasa podujatie v Dolnom Kubíne.

Eliška Drahovská ide v šľapajach svojej staršej sestry Lýdie. © archív ŠBR

Do Bratislavy sa vypravila pätica Piešťancov od najmenších až po dospelých. Ako prvá sa na štart postavila Alexandra Tapušíková. Tá si domov priniesla striebornú medailu v kategórii Nádeje C dievčat do sedem rokov, keď odplávala 25 metrov v bazéne a následne po prestávke odbehla 125 m. Ako ďalší, v kategórii mladších žiakov a žiačok, plávali na 200 m Eliška Drahovská a Patrik Tapušík. Obaja vyplávali z bazéna ako prví a potom ich čakal jeden kilometer behu. Eliška si svoj náskok z plávania s prehľadom udržala a Patrik nakoniec dobehol na treťom mieste.

Po mladších žiakoch plávali starší. Tu mal klub ŠBR Piešťany zastúpenie v Jurajovi Sokolovi. Na 400-metrovej trati plával zo všetkých súperov najrýchlejšie a svoj náskok si udržal až do záverečnej rovinky dvojkilometrového behu. Tesne pred cieľom ho však predstihol len o pár sekúnd Šimon Rebidáš z Turčianskych Teplíc. Juraj získal striebornú medailu. V kategórii dospelých štartovala Lýdia Drahovská, ktorá vyplávala po prvom kilometri ako druhá. V náročnom krosovom behu však svoju súperku predstihla a v absolútnom poradí žien zvíťazila.

Celkový sumár z Akvatlonu pre všetkých bol pre piešťanský klub dve zlaté, dve strieborné a jedna bronzová medaila.

V Dolnom Kubíne štartovali iba sestry Drahovské a P. Tapušík. Patrik ako čerstvý vicemajster v diaľkovom plávaní ešte cítil únavu a tá sa prejavila už v plávaní. Vyplával tretí a do cieľa behu nakoniec prišiel na šiestom mieste. Eliška Drahovská síce po plaveckej časti figurovala na štvrtej priečke za tromi dolnokubínskymi plavkyňami so stratou 12 sekúnd, ale excelentným behom na kilometrovej trati nielenže svoju stratu stiahla, ale s prehľadom zvíťazila.

Jej sestra Lýdia vyplávala s veľmi dobrým časom na druhej pozícii za dorastenkou Martinou Mesárošovou, ale v behu sa jej nedarilo tak, ako si predstavovala. Predstihla ju ešte jedna dorastenka, takže v absolútnom poradí skončila tretia. Avšak kategóriu žien vyhrala, takže v kubínskom akvatlone získali Piešťanci dva najcennejšie kovy.

(jd/th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf