Polícia vyhlásila súťaže pre školy

  • Spravodajstvo
  • 18. marca 2019, 12:00

Polícia vyhlásila dve preventívne súťaže pre základné a stredné školy, ktoré majú za cieľ zvýšenie bezpečnosti na cestách a vzdelávanie chodcov. V hre je aj vodičský kurz zdarma.

© FB Polícia SR

„Chodci často ohrozujú nielen svoje, ale aj životy iných nezodpovedným správaním sa. Preto je prevencia už u školákov veľmi dôležitá. Často sú to oni, ktorí môžu dokonca poučiť vlastných rodičov a prispieť k záchrane životov,“ povedal viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka a dodal: „Od starších žiakov si radi vypočujeme ich nápady na zlepšenie bezpečnosti premávky tam, kde sa dennodenne pohybujú, keďže situáciu v meste alebo obci poznajú najlepšie.“

Pre základné školy je určený projekt Superchodec. Zapojiť sa doň môžu jednotlivci i kolektívy. Ich jedinou úlohou je poslať do 12. mája na e-mailovú adresu superchodec@minv.sk fotografie, videá alebo skutočné príbehy o tom, ako zo svojho pohľadu chodcov prispievajú k bezpečnosti premávky. Je len na žiakoch, či pošlú napríklad svoje fotografie s reflexnými prvkami, videá správneho prechádzania cez cestu alebo svoj deň ako chodca opíšu vo forme príbehu. Po uzávierke súťaže polícia vyberie troch výhercov, ktorí pre svoju triedu vyhrajú návštevu policajtov s najrýchlejšími autami a balíčky reflexných prvkov. Trieda Superchodca alebo Superchodcov bude aj prezentovaná na oficiálnom policajnom Facebooku.

Druhý preventívny projekt Hľadá sa dopravný expert je určený pre stredoškolákov. Policajný zbor v spolupráci so Slovenskou komorou výcvikových zariadení autoškôl zabezpečí pre troch výhercov vodičský kurz zadarmo. Hlavnou podmienkou preventívnej súťaže je poslať projekt na tému Ako by som zlepšil bezpečnosť cestnej premávky v mojom meste (obci). Policajti vyhodnotia tri najlepšie projekty. Nápady možno posielať do 12. mája na e-mailovú adresu dopravnyexpert@minv.sk.

Odmenou pre stredoškolákov nebude iba vodičský kurz zadarmo, ale aj skutočné zapracovanie ich pripomienok do činnosti Policajného zboru priamo v ich meste alebo obci.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel