Kto sa stane športovcom roka?

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. marca 2019, 14:00

Komisia mestského zastupiteľstva pre šport, rekreáciu a cestovný ruch v Piešťanoch sa na svojom poslednom zasadnutí, ktoré sa uskutočnilo 4. marca, zaoberala aj odporúčaniami pre primátora k ankete Najúspešnejší športovec roka 2018.

Komisia odporučila Magdalénu Rybárikovú na celkové víťazstvo. © STZ

Komisia na prvé miesto medzi mládežníckymi športovcami odporučila úspešnú kanoistku Luciu Valovú. Do elitnej desiatky bez určenia poradia taktiež nominovala vodnopólistu Adama Berlanského, plavca Filipa Lányiho, pretekárku na vznášadlách Ninu Majerčíkovú, golfistu Tobiasa Munka, kartingového pretekára Alexa Nemca, futbalistku Michaelu Nedorostovú, vodnú lyžiarku Zuzanu Oravcovú, atlétku Vanesu Pomajbovú a kajakára Daniela Rybanského.

Medzi dospelými športovcami komisia určila na prvú priečku tenistku Magdalénu Rybárikovú a do elitnej desiatky rovnako bez určenia ďalšieho poradia boli odporučení pretekár na vznášadlách Jaroslav Baláž mladší, triatlonistka Lýdia Drahovská, vodnopólista Martin Kolárik, tenista Lukáš Lacko, plavkyňa Sára Niepelová, Erik Noskovič – trojboj, veslár Richard Vančo, wakeskaterka Zuzana Vráblová a vodný lyžiar Nikolas Wolf.

Kanoistka Lucia Valová má za sebou úspešný rok 2018.

Do trojice najúspešnejších športových kolektívov boli na prvé miesto nominované basketbalistky Piešťanských Čajok. Nasledujú tenistky TK Kúpele Piešťany a vodnopóloví muži KVP Kúpele Piešťany.

Na ocenenie pre zaslúžilého pracovníka v oblasti športu komisia odporučila dlhoročnú plaveckú trénerku Danicu Grosmannovú a na ocenenie pre filantropa roka jej členovia nominovali Mateja Korca.

Odporúčania komisie majú len poradný charakter, konečné slovo pri finálnych nomináciách bude mať primátor Peter Jančovič.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj