V Krakovanoch odmeňovali darcov krvi

  • Spravodajstvo / Región
  • 16. marca 2019, 10:00

Najskôr si urobili dedinskú zabíjačku, potom sa členovia Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža v Krakovanoch rozlúčili s fašiangom a v nedeľu 3. marca ich kroky opäť viedli do kultúrneho domu, kde sa konala slávnostná výročná členská schôdza.

Zľava: predsedníčka MsSČK v Krakovanoch Elena Krestová, ocenení držitelia Ladislav Žitnanský (diamantová plaketa), Marek Čičmanský (bronzová plaketa) a Peter Franko (zlatá plaketa). © Juraj Filo

Odmenili na nej diamantových darcov krvi Ladislava Žitňanského i Mariána Kubrana, zlatého darcu Petra Franka, strieborného Lukáša Gona, bronzového Mareka Čičmanského a pri príležitosti stého výročia založenia Slovenského Červeného kríža (SČK) odovzdali ďakovný list bývalej predsedníčke Anne Sedlákovej.

Schôdza sa konala v réžii súčasnej predsedníčky Eleny Krestovej, ktorá medzi hosťami vítala riaditeľku Ústredia SČK z Trnavy, starostu obce i krakovianskeho dekana. Krestová vyzdvihla celoročné úsilie svojich členov, veď tento spolok patrí medzi najaktívnejšie a najväčšie v republike – má 320 členov: „Vážim a teším sa najmä z prvodarcov, ktorým chcem rovnako ako všetkým našim bezpríspevkovým darcom krvi poďakovať za ich darcovstvo.“

V hodnotiacej správe uviedla Krestová všetky najdôležitejšie momenty zo života spolku. Najbližšie čaká Krakovancov zo SČK ustanovujúca členská schôdza, na ktorej oslávia aj narodeniny jubilantov. Členovia miestneho spolku SČK budú aktívni aj pri Dni matiek či na slávnosti stavania mája v Krakovanoch. Plánujú tiež výlet do prírody a, samozrejme, chcú sa zúčastniť aj akcií ako Vrbovská či Drahovská kvapka krvi.

Na nedeľnej členskej schôdzi sa kultúrnym programom podieľali nielen žiaci miestnej základnej školy, ktorí darcom zatancovali, ale aj Zmiešaný spevácky zbor z Vrbového a ukončenie slávnosti i fašiangu bolo v réžii Duchovej hudby Bučkovanka.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila