Gymnazisti z Vrbového sa cez prázdniny nenudili

  • Mladí dnes / Školy
  • 13. marca 2019, 14:00

Žiaci prvých a druhých ročníkov Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom sa počas jarných prázdnin zúčastnili jazykového kempu v holandskom meste Eindhoven.

Vrbovskí gymnazisti počas jazykového kempu v Holandsku. © archív školy

Cieľom týždenného pobytu bolo zdokonaliť sa v rozprávaní v anglickom jazyku, obohatiť si slovnú zásobu, pre niektorých aj prekonať rečovú bariéru a nabrať odvahu komunikovať v cudzom jazyku. Žiaci spolu so svojimi rovesníkmi zo Španielska, Estónska a Belgicka tvorili medzinárodné tímy, ktoré pracovali na rôznych projektoch pod vedením lektorov z USA, Kanady, Anglicka, Walesu a Nového Zélandu.

Celodenný program bol rozdelený na niekoľko častí. Ráno prebiehali konverzačné hodiny, následne workshopy so zameraním na rozvoj kritického myslenia. Popoludnia boli venované športovým a umeleckým aktivitám, v ktorých mohli preukázať svoje zručnosti pracovať v medzinárodných tímoch. Večer prebiehal spoločný program, ktorý bol tematicky zameraný, napríklad Talent Show, Music Quiz, Drama Evening. V strede týždňa mali žiaci „netradičné voľno“ – výlet do Amsterdamu, kde navštívili Múzeum Van Gogha, zažili plavbu amsterdamskými kanálmi, oboznámili sa s históriou mesta prostredníctvom audio sprievodcu a kapitána lode.

Pre žiakov bolo tiež veľkou atrakciou hranie golfu poslepiačky, maľovanie portrétov či olympiáda na skákacom hrade.

Aj takýmto spôsobom chce gymnázium poskytnúť žiakom reálny styk s jazykom, sprostredkovať skúsenosti z medzinárodného prostredia a obohatiť ich štúdium na strednej škole. Veď toto sú tie zážitky, ktoré s nimi zostanú po celý život!

O tom, že to naozaj boli super jarné prázdniny, svedčia aj vyjadrenia žiakov:

– Bolo super, že sme veľa komunikovali v anglickom jazyku počas aktivít, ale i na izbách.

– Som veľmi rada, že som mala príležitosť ísť na jazykový kemp. Pomohlo mi to zdokonaliť sa v angličtine a naučiť sa nejaké frázy v španielčine.

– Vzniklo veľa nových zahraničných priateľstiev a s mnohými budeme ešte dlho v kontakte.

– Páčilo sa mi, že sme boli zmiešaní v skupinách s ľuďmi z iných krajín.

– Tento výlet bol jedným z najlepších zážitkov v mojom živote. Som veľmi vďačná, že som spoznala takých úžasných ľudí.

– Ďakujem za najúžasnejší týždeň v živote!

(jk)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav