Šoféroval opitý a nabúral

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 12. marca 2019, 08:00

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči riešili viaceré požiare trávnatého porastu v kúpeľnom meste i v regióne, no hasili aj rybársku chatu v Drahovciach. Na diaľnici pri Veľkých Kostoľanoch riešili dopravnú nehodu a ďalšiu na Obchodnej ulici v Piešťanoch. Vodič jedného z áut jazdil bez dokladov a bol opitý.

Na diaľnici pri Veľkých Kostoľanoch sa jedno z havarovaných áut prevrátilo na strechu. © KR HaZZ Trnava

V pondelok 4. marca večer sa rozhorela tráva na poli za rodinnými domami v Moravanoch nad Váhom. Požiar s plochou asi tisíc metrov štvorcových zlikvidovali piešťanskí hasiči vysokotlakovým prúdom vody a lopatami.

Na druhý deň sa v Drahovciach rozhorela rybárska chata pozostávajúca z troch unimobuniek. O uhasenie požiaru sa snažil majiteľ. Oheň sa však podarilo zlikvidovať až hasičom, pričom hrozilo, že plamene preskočia aj na vedľajšiu chatu.

Na diaľnici D1 v úrovni Veľkých Kostolian sa zrazili v utorok 5. marca po deviatej ráno dve osobné autá, pričom Volkswagen Polo ostalo na streche skrížené cez dva jazdné pruhy, takže diaľnica bola prejazdná len cez ľavú krajnicu. Vodiči oboch automobilov boli bez známok zranení. Ďalšie auto značky Hyundai malo zdemolovanú prednú časť.

V ten istý deň popoludní sa rozhorel porast v lesíku oproti OD Kaufland v Piešťanoch. Neznámy podpaľač si zgustol zrejme aj pri zapaľovaní trávy o kus ďalej, pri mostíku na Lodenicu. Oba požiare hasiči zlikvidovali. Pri prvom zhorel porast na rozlohe asi 90 metrov štvorcových, pri druhom išlo o plochu asi 150 metrov štvorcových.

Požiar trávy likvidovali hasiči aj vo Veselom. Vo štvrtok 7. marca podvečer oheň zhltol porast na ploche asi tisíc metrov štvorcových, hasiči ho uhasili vysokotlakovým prúdom vody a lopatami.

Za Šterusami zrejme ktosi podpálil kopu dreva v sobotu 9. marca v noci. Keď hasiči oheň zlikvidovali, všimli si, že na tomto úseku sú popri ceste inštalované protisnehové zábrany, takže usúdili, že podpaľač zrejme zapálil jednu z nich.

V sobotu 9. marca sa v Trebaticiach stala nehoda, vozidlo značky Lexus skončilo v strome. Pri príchode hasičov sa záchranári starali o vodiča. Do Trebatíc sa hasiči v ten deň ešte vrátili, pretože bolo treba zlikvidovať olejovú škvrnu po dopravnej nehode. Olej sa z auta vylial pri nakladaní na odťahovku.

Po silnom vetre sa v nedeľu 10. marca zlomil strom v obci Prašník, časť Grnča, pričom zasahoval do cesty. Hasiči prekážku ešte v noci okolo tretej odstránili.

V ten istý deň krátko po ôsmej hodine večer sa na Obchodnej ulici v Piešťanoch stala dopravná nehoda dvoch motorových vozidiel. Tridsaťosemročný vodič na Renaulte Megane sa pri jazde dostatočne nevenoval riadeniu, prešiel do protismeru, kde narazil do VW Golf. Policajti mu v dychu namerali vyše dve promile alkoholu, navyše zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Škody na autách boli odhadnuté na 4500 eur.

(vd)/KR PZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila