Sklenená izba v premiére

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 10. marca 2019, 08:00

Priamo v premiére prichádza vo štvrtok 14. marca o 18.00 h na plátnu Domu umenia Piešťany film nakrútený podľa slávneho románu britského spisovateľa Simona Mawera – The Glass Room, inšpirovaného dramatickými udalosťami 20. storočia i zrodom ikonického architektonického skvostu – brnianskej vily Tugendhat.

Premiéru filmu Sklenená izba si užijete aj v Piešťanoch. © cine-max.sk

Sklenená izba sa stáva nielen architektonickým skvostom, ale aj synonymom krásy, modernosti, otvorenosti, rovnako tiež symbolom nádeje mladého československého národa, symbolom budúcnosti. Rodinný život, aký si Liesel vysnívala, prestúpený svetlom a pokojom priezračného priestoru, naplnený láskou a umocnený vzťahom s nerozlučnou priateľkou Hanou, však nemá dlhé trvanie. Viktor je žid a Európu čím ďalej, tým viac zahaľuje tieň nacizmu. Rodina sa pripravuje na odchod do exilu.

Ďalšou ranou pre Liesel je bolestné zistenie, že Viktor má pomer s mladou ženou Katou, ktorej ako vojnovej utečenkyni poskytli vo svojom dome azyl. Liesel sa čoraz silnejšie upína k Hane. Kým ona je však vo svojich citoch rezervovaná, Hana je voľnomyšlienkarka, ktorá si rada užíva všetko šťavnaté, čo život prináša. A hoci Liesel cíti, že za ich priateľstvom klíči niečo viac, bráni sa tomu dať priechod.

Na plátne sa objaví množstvo domácich i zahraničných známych hercov. Réžie sa chopil Julius Ševčík, držiteľ Českého leva za najlepšiu réžiu filmu Masaryk, ktorý celkovo získal 12 krištáľových sošiek leva.

(red)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel