Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 10. marca 2019, 00:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, trávime veľa času pri sledovaní správ a sociálnych sietí! Rôzne komentáre, volebné preferencie, priania i názory, analýzy, niekedy presvedčivé, a tak sa zdá, že za šírením dobrých správ je to, čo je úprimnou a prirodzenou túžbou každého slušného človeka…

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Pravda, láskavosť, spravodlivosť, odbornosť, morálka, pokora, súcit, čo by malo byť vo vyspelej spoločnosti nositeľom základného posolstva… Je to miestami neuveriteľné, ale zdá sa, že k tomu spejeme a spoločnosť naznačuje, že sa chce postaviť zlu, aby dokázala svoje kvality, ktoré bezpochyby v sebe má – a zdá sa, že by sme to po mnohých rokoch spolu dokázali.

Ankety odborných časopisov zoradili dosiahnuté úspechy v oblasti džezu za rok 2018 a predstavili osobnosti svetového džezu. Z výsledkov je zrejmý nástup vplyvu ženských osobností v hodnotení naprieč všetkými kategóriami. Viacero žien sa stalo víťazkami jednotlivých kategórií, v iných sa dorovnali mužskej konkurencii. Sila ženského umu a tvorivosti je ohromujúca. Ak by ste aj vo vašom okolí pozorovali silnejúci výskyt ženského vplyvu vychádzajúci z najlepších ľudských vlastností ozdobených prenikavou charizmou, potom určite ide o podobnosť, ktorá vôbec nie je náhodná.

Aj v tomto týždni sa dejú veci v spojitosti s džezom a šírením jeho dobrého mena. V Trnave sa 8. marca koná druhý deň Winter Jazzfestu. So začiatkom o 19. hodine zahrá Miloš Biháry JazzFunk Brothers Orchestra a slovinský klavirista Marko Churnchetz s jeho americkým sprievodom Jonathan Hoard, Justin Brown & Joe Sanders. V ten istý večer pokrstí kapela Breeze v bratislavskom klube La Bomba nový album s názvom The Love Therapy a v piešťanskom hudobnom klube La Musica zahrá v ten večer Robert Balzar a jeho trio.

Tak kam skôr – ale Podoby džezu stihnú ešte prezentovať ostávajúce albumy ankety Esprit 2018 o najlepší slovenský album roka. Informácie a aktuality nemôžu v našej relácii chýbať, preto je dobré byť v nedeľu o 20:00 alebo v stredu o 23. hodine naladený na Rádio Piešťany, kde sa dozviete o tom, čo sa deje na domácej a zahraničnej scéne.

Na stretnutie sa teší a úspešný týždeň praje vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel