Piešťanec Horvát by mal patriť k budúcnosti Spartaka Trnava

  • Šport / Futbal
  • 10. marca 2019, 12:00

Piešťanský futbalista Alexander Horvát, ktorý už dlhšie pôsobí v mládeži FC Spartak Trnava, sa dočkal profesionálnej zmluvy a aktuálne je už členom A-mužstva.

Alexander Horvát už patrí do A-mužstva „bílých andelov“. © archív FC Spartak

Spartaku sa v poslednom období darí vychovávať množstvo kvalitných futbalistov, o ktorých pravidelne prejavujú záujem zahraničné celky. Potvrdzujú to napríklad prestupy z posledného roka a pol – Sebastian Nebyla (West Ham United), Šimon Kozák (Southampton FC) či Matúš Repa (Atalanta Bergamo).

Vízia do budúcnosti je stavať na mladých a perspektívnych hráčoch, na základe čoho sa klub dohodol na spolupráci so štvoricou starších dorastencov z U19 – Ivan Mesík, Gergely Tumma, Alexander Horvát a Kristián Mihálek.

„Viacerí sú už členmi hlavného mužstva. Niektorí, ako je Horvát alebo Tavares, si pripísali prvé minúty v najvyššej slovenskej súťaži. Naďalej máme záujem rozvíjať ich talent, aby absolvovali čo najviac tréningových jednotiek a veľa kvalitných zápasov v áčku, juniorke či mládeži FC Spartak Trnava. Do budúcnosti by im to pomohlo k napredovaniu,“ uviedol generálny manažér klubu Marián Černý.

Zo spomínanej štvorice debutoval vo Fortuna lige práve piešťanský rodák Horvát, ktorý nastúpil ako striedajúci hráč do záverečného jesenného duelu proti AS Trenčín. V ostatnom jarnom kole ho s Dunajskou Stredou napodobnil Tavares. Všetci majú za sebou zimnú prípravu s A-tímom Spartaka.

„Vnímam veľmi pozitívne smerovanie našej akadémie. Pevne verím, že v krátkom čase sa dokončí krásny tréningový areál, kde by ďalší futbalisti mohli rozvíjať svoj talent a nasledovať rovesníkov,“ dodal Černý.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf