Žiaci aj stredoškoláci fičali na športových aktivitách

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. marca 2019, 18:00

Školské športové súťaže fičali naplno aj pred prázdninami. Centrum voľného času Ahoj Piešťany organizovalo školské majstrovstvá okresu v stolnom tenise študentov stredných škôl. Na Gymnáziu Pierra de Coubertina si postup do krajského kola vybojovali chlapci zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v zostave Kováč, Hečko a Stojanovič.

Majstrovstvá okresu v basketbale stredoškolákov boli v hale Gymnázia Pierra de Coubertina. © archív CVČ Ahoj

Nasledovali majstrovstvá okresu v basketbale žiakov a žiačok stredných škôl v hale gymnázia. V chlapčenskej kategórii si najlepšie viedli basketbalisti z Gymnázia P. de Coubertina, ktorí vyhrali turnaj bez jediného zaváhania. Zvíťazili nad Hotelovou akadémiou Ľ. Wintera Piešťany 19:14, nad Strednou odbornou školou technickou 19:6 a nad Gymnáziom J. B. Magina Vrbové 21:6. Na druhom mieste skončila HAĽW po víťazstvách nad SOŠT 24:16 a nad vrbovským gymnáziom 9:6. Na tretej priečke sa umiestnila SOŠT, keď vyhrala nad Gymnáziom J. B. Magina 13:6, ktoré skončilo posledné. Najlepším hráčom a strelcom bol Daniel Gono z piešťanského gymnázia, dal 26 bodov.

V dievčenskej kategórii zástupkyne piešťanského gymnázia potvrdili rolu favoritiek, rovnako ako ich spolužiaci postúpili na majstrovstvá kraja, ktoré sa budú konať v rámci Župnej olympiády 2019. Zápasy sa hrali v telocvični bývalého vodohospodárskeho učilišťa na Komenského ulici. Gymnázium P. de Coubertina zvíťazilo nad HAĽW 27:7 a nad Gymnáziom J. B. Magina 24:12. Druhá HAĽW zdolala vrbovské gymnázium 16:6. Najlepšou hráčkou aj strelkyňou sa stala Alexandra Gavláková, zaznamenala 24 bodov.

Centrum voľného času Ahoj zorganizovalo i majstrovstvá okresu v stolnom tenise študentov stredných škôl.

Nabitý program školských športových súťaží vyvrcholil silovým päťbojom stredoškolákov. Študenti SPŠE obhájili okresné prvenstvo z predchádzajúceho školského roka a veria, že naplnia ambície a ciele aj v náročnejšom krajskom kole. Priznávajú však, že sa musia ešte poriadne pripraviť. Hlavný rozhodca Matúš Albert zhodnotil tento ročník ako mimoriadne vyrovnaný a zároveň sa teší väčšiemu záujmu zo strany škôl.

Okrem školských súťaží si Centrum voľného času Ahoj pripravilo aj bohatý prázdninový program, ktorý predstavil jeho riaditeľ Miroslav Petráš: „Tento rok sme sa zamerali na modernizáciu zariadení, po prvýkrát si deti mohli u nás vyskúšať napríklad systém virtuálnej reality v prepojení s pohybovými hrami. Poslaním projektu je deťom priblížiť športové a pohybové aktivity v zdravej kombinácii s modernými technológiami. Okrem netradičnej výučby si mohli vyskúšať a osvojiť aj naše klasické krúžky ako keramika, výtvarná či tvorivé dielne pre najmenších.“

CVČ Ahoj/(sedpe)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava