Prvoligista bez starostí so záchranou

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. marca 2019, 10:00

Stolnotenisové súťaže sa prehupli do svojej záverečnej časti. Družstvá MTJ Piešťany-Moravany majú zväčša už v predstihu zaistenú účasť vo svojich súťažiach aj pre budúci ročník. Výnimkou je iba „céčko“ hrajúce v tretej lige kraja Trnava. Aj to si však výhrou v Majcichove v boji o záchranu veľmi polepšilo.

Prvoligové „áčko“ MTJ, hrajúce v druhej najvyššej slovenskej súťaži, sa dve dvojkolá pred koncom po prvý raz od vstupu do nej nemusí strachovať o záchranu. Patrí im totiž stred tabuľky. Naposledy Piešťanci zabodovali na stoloch súperov. Najskôr vyhrali v Ivanke nad Spojmi 9:5 a potom remizovali v Bratislave s FEROMAX-om 7:7. V oboch zápasoch získal Peter Behul plný počet 3,5 bodu, keď okrem troch dvojhier vyhral spolu s Miroslavom Jaššom aj štvorhru. Radovan Debnár pridal v Ivanke tri a v Bratislave dva body. Jaššo vyhral v Ivanke dve dvojhry a Martin Malast v Bratislave jednu.

V súťažiach kraja Trnava sa hráčom MTJ darilo striedavo. V druhej lige prehralo v 16. kole „béčko“ v Hlohovci so suverénne vedúcou III. ZŠ 2:16, keď po bode uhrali Jaššo a Jaroslav Uherčík. Piešťanci však prišli do Hlohovca iba s tromi hráčmi, takže už pred zápasom prehrávali 0:5.

V tretej lige vyhral „céčko“ dôležitý zápas v boji o záchranu v Malženiciach, kde zdolali domácich 12:6 a preskočili ich v tabuľke. Marek Lulovič získal štyri body, Ladislav Košút a Ján Kaščák po tri, Filip Zajaček a Vlado Stolár pridali po jednom bode. V šiestej lige prehralo „déčko“ MTJ v Zavare s rezervou OSK tesne 8:10 (Stolár 3,5, Karol Vytykač 3, Daniel Brenesel 1, Július Behul 0,5).

V 19. kole ôsmej ligy vyhralo „éčko“ MTJ doma nad KST Hlohovec „B“ 11:7 (Jozef Miklovič 3,5, Richard Hulman 3, Jaroslav Vetrík 2,5, Milan Danko 2). MTJ Piešťany-Moravany „F“ prehralo v Trakoviciach s domácou rezervou 4:14 (Jozef Vatrt 2, Zdenko Baláž a Gregor Rakús po 1).

Darilo sa aj prvoligovým žiakom, ktorí vyhrali v Majcichove 10:0 (Daniel Brenesel a Gregor Rakús po 3,5, Matej Danko 3).

Š. Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín