Odsunutá betónová zátarasa autám zelenú nedáva

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. marca 2019, 00:00

Napadlo by vám ísť do Hornej Stredy autom po vale? Ak nie, vedzte, že sa nájdu i takí, čo to už absolvovali. Do redakcie sme dostali otázku, či je táto cestička sprístupnená pre automobily, keďže tadiaľ z času na čas nejaký prejde.

Tento betón kedysi bránil autám v jazde po vale z Hornej Stredy do Piešťan. (Autor: am)

Chodník vedúci pozdĺž Biskupického kanála, ktorý smeruje k Hornej Strede a následne Novému Mestu nad Váhom, pozná azda každý Piešťanec ako jednu z mála možností na oddychovú cyklistiku či korčuľovanie. Cesta za kúpaním na hornostredskom štrkovisku je však najjednoduchšia bicyklom s ruksakom na chrbte.

Do redakcie nám prišiel podnet, že po tomto chodníku aj vo večerných hodinách jazdia autá a stretajú sa s rekreačnými športovcami.

Keďže podľa zvislého dopravného značenia má byť prejazd povolený len vodohospodárom, ktorí komunikáciu spravujú, spýtali sme sa, či sa náhodou na tomto niečo nezmenilo. V uplynulých mesiacoch totiž z tejto cestičky odstránili veľkú betónovú zátarasu, ktorá zabraňovala prejazdu automobilov. „Predmetná betónová zátarasa bola odstránená pri budovaní Vážskej cyklotrasy, ktorá prechádza daným úsekom. Naďalej platí, že ide o obslužnú komunikáciu pre potreby Slovenského vodohospodárskeho podniku, š.p., a pre iné vozidlá je prejazd zakázaný,“ uviedol hovorca vodohospodárov Marián Bocák.

Ak sa teda ktosi potrebuje dostať do Hornej Stredy či naopak do Piešťan, toto skutočne nie je povolená skratka. Iba že by sa potreboval vyhnúť bežnej doprave… Vtedy asi treba radšej zvoliť taxi či si to po chodníku jednoducho odkráčať peši.

(am)

Dopravná značka jasne vraví, že po vrchnej časti autá jazdiť nesmú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava