Muži i juniori FBC Páv zabojujú o postup

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. marca 2019, 16:00

Pred dvomi rokmi avizovali vo florbalovom klube FBC Páv Piešťany, že sa budú prioritne venovať mládeži. V aktuálnej sezóne sa darí mládeži vo všetkých kategóriách a s ňou ide ruka v ruke aj tá mužská. Jedným dychom v klube dodávajú, že sa skladá prevažne z mládeže – dorastencov a juniorov do 19 rokov doplnených o skúsených hráčov. Juniorov čaká baráž o juniorskú extraligu a v FBC Páv chcú, aby získali skúsenosti proti starším hráčom v mužskej lige.

Florbalistov čakajú v závere sezóny dôležité súboje o postup. © Mário Petlák

„Základnú časť sme odohrali vo viac než dobrej forme. Mladí chalani sa veľmi rýchlo adaptovali na vyššiu úroveň a čo ma teší najviac, je fakt, že sa dokázali presadiť aj bodovo vo všetkých zápasoch,” skonštatoval tréner Michal Srnec.

V závere bojovali florbalisti FBC Páv o pozíciu lídra tabuľky s Hlohovcom a Nitrou, no kľúčové zápasy sa im podarilo zvládnuť a základnú časť skončili na prvom mieste. Do play-off boli nasadení až v semifinále, kde narazili na Púchov. Káder Pávov po konci základnej časti trápili zranenia, konkrétne piati hráči z kádra do play-off už nezasiahli.

„Napriek zraneniam sme boli odhodlaní vyhrať a postúpiť do finále. Bohužiaľ, hneď v prvom zápase na domácej ploche sme podľahli Púchovu 9:10, pričom rozhodujúci gól padol sekundu pred koncom. Pre väčšinu hráčov to bolo prvé play-off v živote. Nervozitu z domáceho prostredia bolo po celý čas cítiť. Nehovoriac o tlaku, keďže sme skončili prví v tabuľke. Nedokázali sme si vytvoriť taký náskok, aby sme sa trošku upokojili,” uviedol Srnec.

Do Púchova Piešťanci odchádzali s tým, že chcú vrátiť sériu domov. Súper prišiel s viacerými posilami, no napriek tomu boli viac ako dôstojný super. Obrannou taktikou kontrolovali hru a v následných protiútokoch si vypracovali niekoľko vyložených šancí. Strely končili mimo bránky, na žŕdkach a na domácom brankárovi. Stretnutie prehrali a púť v play-off zakončili v semifinále. „Muži končia sezónu na peknom treťom mieste. Chcem poďakovať všetkým hráčom a vedeniu klubu. Máme veľmi kvalitný tím mladých chalanov, ktorí chcú na sebe tvrdo pracovať. Výsledky prichádzajú,” pokračoval tréner florbalistov.

Muži FBC Páv sa predstavia v baráži o postup do prvej celoslovenskej mužskej ligy, ktorá sa uskutoční koncom apríla v Kežmarku. Ešte predtým však tím tvorený prevažne juniormi zohrá pre klub dôležitejšiu úlohu. Čakajú ho súboje v baráži o postup do juniorskej extraligy. „Veríme, že skúsenosti, ktoré nabrali v mužskej súťaži, zúročia a privedú piešťanský florbal do extraligy,“ zakončil Srnec.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela