Obyvatelia Juhu parkovisko nechcú

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. marca 2019, 10:00

Parkovanie aj mimo centra Piešťan je pre motoristov stále problémom číslo jeden. Rovnako na tom je i sídlisko Juh, konkrétne obytné domy oproti okresnému úradu. Zo zatrávneného priestranstva na sídlisku so sochou uprostred si totiž domáci svojvoľne spravili parkovisko.

Šoféri parkujú na chodníkoch nielen vo večerných hodinách, ale aj počas dňa. (Autor: dan)

Rozbité chodníky, zdemolované trávniky, prach a blato z jám. Autá sa veselo premávajú po chodníkoch a parkujú, kde sa im zapáči. Na široký chodník im však vstup zakazuje dopravná značka zákaz vjazdu. To ale vodičom vôbec neprekáža.

Keď mesto chcelo riešiť situáciu, vyrukovalo s vypracovaným projektom o vybudovaní parkovacích miest, úprave chodníkov so zachovaním zelene. Projekt však už dlhú dobu leží v šuflíku na mestskom úrade a situácia sa nemení.

„Narazili sme na odpor samotných domácich, ktorí sa rozhodli, že parkovisko nechcú,“ povedala nám referentka oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta, Beáta Palkechová.

Dôvod však nie je úplne jasný. Jedni chceli, aby mesto vybudovalo pre nich súkromné parkovacie miesta, poniektorí, najmä starší, však chceli úplné odstránenie áut z chodníkov. Ďalší si mysleli, že ak by mali parkovisko pod oknami, v zime by im prekážal zvuk škrabania skiel… „Je veľká škoda, že po vypracovaní projektu a po všetkých zdĺhavých vybavovačkách povedia občania ‚nie‘. Celá práca vyšla nazmar,“ informoval nás referent oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta Roman Fixel, ktorý s obyvateľmi komunikoval.

Namiesto toho, aby občania schválili navrhovaný projekt, vymýšľali nereálne riešenia. Situácia sa teda nikam nepohla, vodiči jazdia v zákaze a parkujú všade.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila