V prípade troch úmrtí potvrdili vírus chrípky

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 1. marca 2019, 11:00

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave eviduje v aktuálnej chrípkovej sezóne sedem prípadoch ťažkých akútnych respiračných ochorení (SARI). Tri z nich sa skončili úmrtím pacientov, v týchto prípadoch bol potvrdený vírus chrípky A (H1N1).

Zomreli 64-ročná a 70-ročná žena z okresu Trnava a 76-ročná žena z okresu Piešťany. Agentúru SITA o tom informovala Lucia Žofčíková z odboru epidemiológie RÚVZ Trnava.

V Trnavskom kraji bolo v tomto týždni zaznamenaných 6 988 akútnych respiračných ochorení, z toho 1 107 prípadov chrípky. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je to pri akútnych respiračných ochoreniach pokles o 28 percent a pri chrípke o viac ako 43 percent. Najvyššia chorobnosť spomedzi okresov bola zaznamenaná v okrese Senica, podľa veku medzi deťmi do päť rokov. Z hľadiska intenzity výskytu sa chrípka z úrovne lokálnych epidémií v tomto týždni dostala na úroveň sporadického výskytu. Pre vysoký počet akútnych respiračných ochorení bolo v Trnavskom kraji v tomto týždni zatvorených sedem materských škôl, z toho štyri v okrese Dunajská Streda, dve v okrese Galanta a jedna v okrese Piešťany. Základné a stredné školy v kraji mali v tomto týždni prázdniny.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava