Mužov obvinili z krádeže

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 1. marca 2019, 08:00

Dvoch mladých mužov polícia obvinila z krádeže v obci Rakovice a Trebatice. V prípade uznania viny im hrozí väzenie na 3 až 10 rokov.

Polícia obvinila zo zločinu krádeže dvoch mužov. V noci z 19. na 20. februára najskôr mladší z dvojice, 25-ročný Kristián, preskočil plot na pozemku potravín v obci Rakovice. Prinesenými kliešťami prestrihol visiaci zámok na úložisku propán-butánových fliaš. Jeho o tri roky starší komplic zatiaľ dával pozor a následne spoločne naložili do Peugeotu Partner, ktorým sa na miesto priviezli, 10 plynových fliaš. Tie previezli do obce Dubovany, kde ich ukryli pri potoku v rákosí. Plánovali si vyzdvihnúť ich nasledujúce ráno a predať ich. Cesta dvojice nadránom pokračovala do pneuservisu v obci Trebatice. Dvadsaťosemročný Lukáš z Piešťan preskočil 1,8 m vysoký múr do areálu a Kristiánovi podával cez plot plynový rezák a rôzne diely na autá, ako elektrónové disky, dvere, ventily a pod. Veci uschovali za plotom a pripravili na odvoz. Kristiána zakrátko neďaleko miesta zadržala policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Vrbové. Lukáša ešte v ten deň, o pár hodín neskôr, zadržali príslušníci kriminálnej polície.

Oboch mužov vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže, ktorého sa dopustili spolupáchateľstvom. Svojim konaním spôsobili majiteľom škodu bezmála za 1000 Eur, pričom obidvaja mali už uložený trest odňatia slobody s podmienečným odkladom. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzbu, ktorý sudca  akceptoval a policajná hliadka ich už  eskortovala do výkonu väzby. V prípade uznania viny im hrozí väzenie na 3 až 10 rokov.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava