Z mesta si robia smetisko

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. februára 2019, 00:15

Jarné upratovanie sa nekoná iba na mestských trávnikoch a záhonoch, ale aj u obyvateľov v záhradách. Niektorí z týchto občanov si však z mestských trávnikov robia smetisko. Záhradný odpad z jarného upratovania vykydnú na trávnik, tí odvážnejší aj pred svoj dom, a čakajú, kto ho odvezie.

Na ulici Pod Párovcami sa skládka prírodného odpadu objavuje pravidelne. © Peter Tekula

Peter Tekula, vedúci strediska verejnej zelene Služieb mesta Piešťany, je však z takýchto „dobrákov“ zúfalý. Neporiadok po nich totiž musí odpratávať on spolu s jeho tímom. Akoby pri staraní sa o výzdobu, záhony a trávniky toho nemali dosť. Problém však nevznikol nedávno, služby mesta sa s ním potýkali už aj v minulých rokoch.

„Aj toto prináša upratovanie vo svojom dvore. A potom čo? No šup-šup na mestský pozemok a spríjemniť okolie svojim susedom. Veď niekto to odvezie. Len kto? Pravidelná skládka Pod Párovcami. Veľký to človek,“ ironicky komentuje vzniknutú situáciu P. Tekula.

Istí obyvatelia sú leniví zaniesť svoj odpad do zberného dvora, ako im káže zákon. Namiesto toho ho vysypú na mestský pozemok a čakajú, že ho príde niekto odpratať ako obvykle. Pokiaľ ich však nikto neprichytí pri čine, sú na nich všetci krátki. Povestná slovenská mentalita im však asi nedovoľuje uvedomiť si, že takto plytvajú peniazmi organizácie, ktorá ich má vyhradené na úpravu a čistenie mesta pre všetkých, a nie na odpratávanie ich neporiadku.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava