Najlepší v moderných tancoch boli vrbovskí školáci

  • Mladí dnes / Školy
  • 27. februára 2019, 10:00

Kino Fontána v Piešťanoch sa uplynulý týždeň stalo dejiskom okresnej súťaže v moderných tancoch žiakov základných škôl. Na parkete sa prezentovali malí tanečníci základných škôl z Piešťan, Vrbového, Dubovian i Krakovian.

Na pódiu porotcovia rozdali diplomy a poháre najlepším, nasledovalo spoločné fotenie. (Autor: vd)

Porota v zložení učiteliek tanca Základnej umeleckej školy v Piešťanoch Miriam Šupenovej a Moniky Ondrášikovej, tanečníka a učiteľa Borisa Turčana, zvaného Bobeš, a šéfky poroty, riaditeľky mestského kultúrneho strediska Marty Jurčovej, mala ťažkú úlohu. Určiť spomedzi šikovných a talentom obdarených tanečníkov, ktorí si svoje choreografie spravili sami alebo za pomoci učiteliek jednotlivých základných škôl, nebolo jednoduché.

Napokon sa však porota v kategórii A, kde súťažili jednotlivci, rozhodla udeliť prvú cenu Vivien Madunickej zo ZŠ Komenského vo Vrbovom. Druhú získala Lenka Augustínová z krakovianskej základnej školy, tretia bola Sofia Sýkorová zo ZŠ Brezová v Piešťanoch. Porotcovia ešte ocenili aj veľké nasadenie malého tanečníka z dubovianskej školy, Martina Buzika.

Svoje tanečné umenie a originálne kostýmy predviedli aj mládenci.

V kategórii B, v ktorej súťažili skupiny, získali prvenstvo tiež žiaci z Vrbového: Sofie Madunická a Čechvalová, Lilien Čechvalová a Zara Polláková. Striebro si vybojovali žiaci zo ZŠ F. E. Scherera v Piešťanoch: Simona Jesenská, Sofia Strečanská, Viktória Mokošová, Timea Košťálová, Kristián Melicher a Roman Orviský. Tretiu priečku obsadili reprezentanti Základnej školy z Dubovian: Lea Krajčovičová, Lenka Rabatinová, Karolína Balejová, Kristína Gálusová, Michal Orság a Marek Gálus.

Cenu poroty si odniesli žiačky ZŠ F. E. Scherera: Sofia Lilien Schlesingerová, Olívia Černáková, Viktória Horňáková, Alexandra Drličková a Emma Paračková. Cenu za účasť v kategórii starších žiakov, ktorú reprezentovala jediná tanečníčka, získala Marianna Machovičová zo ZŠ M. R. Štefánika v Piešťanoch.

Všetci tanečníci, ktorí získali ocenenie, si odniesli diplomy a poháre. Najaktívnejší boli žiaci zo ZŠ F. E. Scherera, ktorí si pre svojich spolužiakov vyrobili aj transparenty. Kým sa porota radila, zatancovali svoje veľmi pekné tance žiaci zo základnej umeleckej školy, vystúpenie riadila Dagmar Kuběnová. Potom začal zvukár kina púšťať slovenské hity a pri nich sa vyjašili dosýta aj malí diváci. Celé podujatie moderovala učiteľka spevu Katarína Petrovičová zo „zušky“.

Viera Dusíková

Školáci z nášho regiónu majú naozaj talent na tancovanie.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava