Horel rodinný dom vo Veľkých Kostoľanoch

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. februára 2019, 09:00

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči aj členovia DHZ Veľké Kostoľany likvidovali požiar v tejto obci, kde oheň poškodil aj interiér staršieho rodinného domu. Okrem toho hasiči z OR HaZZ Piešťany zasahovali trikrát vo Veselom, raz vo Vrbovom a tiež v Piešťanoch.

Ohnivý kohút si sadol na dvor rodinného domu a šíril sa dovnútra. © KR HaZZ Trnava

Oplotenia dvoch rodinných domov zdemolovala pri dopravnej nehode vodička z Vrbového, ktorá v pondelok 18. februára popoludní jazdila cez Veselé v BMW X5. Trafila aj elektrickú skriňu či elektricky ovládanú bránu. Našťastie, žene sa nič vážnejšie nestalo. Hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia a vytečené škodliviny posypali vapexom.

Do Veselého hasiči vyrazili aj vo štvrtok 21. februára. Dodávka VW Transporter tam narazila do betónového oplotenia areálu súkromnej spoločnosti. Aj tu bol vodič bez zranení.

V ten istý deň skončil svoju jazdu v poli vo Vrbovom vodič jazdiaci v peugeote. Hasiči stabilizovali auto, ktoré ostalo na boku, vodiča z Vrbového naložili záchranárom na nosidlá. Pretože muž nafúkal, prípad bude ďalej riešiť dopravná polícia.

Pri Mestskom úrade v Piešťanoch sa neoplatí parkovať bez povolenia. Môže sa stať, že dopadnete podobne ako vodič, ktorému museli hasiči pomocou rozbrusovacej píly uvoľňovať zabezpečovacie zariadenie, ktoré mu tam dali mestskí policajti.

Do tretice vyrážali do obce Veselé hasiči v nedeľu 24. februára k požiaru suchého porastu. Na rozlohe asi päťsto metrov štvorcových tam horelo päť ohnísk, ktoré hasiči zlikvidovali vodou a lopatami.

Vo Veľkých Kostoľanoch horel v nedeľu ráno starší rodinný dom. K požiaru vyrazili nielen piešťanskí, ale aj miestni dobrovoľní hasiči. Požiar sa z vonkajšieho priestoru šíril do interiéru. Vďaka rýchlemu zásahu oheň uhasili bez oveľa väčších následkov. Hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch.

Začiatok posledného februárového týždňa bol v znamení otvárania bytu na Teplickej ulici v Piešťanoch a merania plynu, ktorý mal byť prítomný na Javorovej ulici. Byt hasiči otvorili, plyn nenamerali.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav