Ľadová plocha minulotýždňové oteplenie vydržala

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. februára 2019, 10:00

Minulý týždeň to na Slovensku vyzeralo, ako by zima nadobro skončila a nastala skorá jar. Prebudili sa nielen snežienky, no vyrašili i púčiky na niektorých stromoch. Pri OD Prior v Piešťanoch sa napriek tomu stále dá korčuľovať na ľadovej ploche.

Ľadová plocha štandardne teší korčuliarov od decembra do marca. Minulý týždeň sa však mimoriadne oteplilo, čo znamená, že aj keď je ľad zväčša zmrznutý, popri mantineloch na ňom tvorila voda.

„Ľadová plocha je stále v prevádzke, chladiť stíhame, teploty do desať stupňov Celzia nám nerobia problémy. Niekoľko teplejších popoludní sme zvládli,“ uviedla Hana Dupkaničová, riaditeľka Služieb mesta Piešťany, ktoré ľadovú plochu spravujú.

Optimálna teplota na údržbu ľadu je nula stupňov, klzisko sezónne navštívi približne 5000 korčuliarov. V prevádzke by malo byť až do jarných prázdnin, po nich by ho chceli demontovať.

Rozoberanie ľadovej plochy trvá aj dva či tri týždne, keď sa najprv čaká na rozpustenie ľadu. V dobe čakania služby mesta odstraňujú a uskladňujú na ďalšiu sezónu stožiare osvetlenia, domček prezuvárne, pomocné zariadenia a kompletnú elektroinštaláciu. Následne musia plochu demontovať a upratať, čo po nej zostalo.

Či teda klzisko vydrží aj nápor tohtotýždňových teplôt, ktoré podľa doterajších predpovedí majú dosiahnuť až 14 stupňov, uvidíme v najbližších dňoch. Ak si teda chcete zakorčuľovať, využite na to poslednú možnosť.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel