Tatinovia vzali deti aj s vysvedčeniami a mastili na chatu

  • Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 23. februára 2019, 08:00

Bola to výprava, akú v drevenici na Malinom Brde ešte nezažili. V štýle komédie storočia S tebou ma baví svet sa do našich hôr vybrali štrnásti chlapi s devätnástimi deťmi. Zažili polročné prázdniny plné snehu, lyžovania, guľovačiek a zábavy. Aj na vysvedčenia pritom pozabudli.

Štrnásť chlapov a devätnásť detí si užilo polročné prázdniny na Malinom Brde. © archív Dušana Kráľoviča

„Skúsil som konečne akciu S tebou ma baví svet – Apalucha aj v zime. Bolo nás 14 chlapov a 19 detí. Ubytovali sme sa v jednej veľkej drevenici, kde sme sa museli pokúsiť o spolunažívanie,“ uviedol organizátor podujatia Dušan Kráľovič.

Akcia, ktorú chlapi so svojimi ratolesťami absolvovali na konci januára, bola prvá zimná. Nazvali ju skúšobnou, pretože doposiaľ sa podobné pobyty konali výlučne počas letných prázdnin, najčastejšie v Tatrách. Naposledy, v roku 2018, si však zvolili Slovenský raj. „Naša zimná výprava bola naozaj skúšobnou, preto nás nebolo veľa a možno ani program nebol taký dokonalý ako v lete. Dátum sme si zvolili podľa polročných prázdnin. Deti sme zobrali aj s vysvedčeniami a mastili sme na chatu,“ dodal organizátor.

Na programe dňa bolo za priaznivého počasia lyžovanie.

„Celodennú stravu sme si zabezpečovali sami, bolo to super. V kotlíku sme varili jeden deň guláš a druhý deň fazuľovú polievku. Raňajky a večere boli spoločné a pestré. Počasie nám príliš neprialo, ale aj tak sme boli po oba dni do štvrtej popoludní na svahu,“ upresnil D. Kráľovič.

Vyštípané líca, vymrznuté nohy i ruky, príjemne unavení, no nabití pozitívnou anergiou – takí boli všetci účastníci zimnej Apaluchy. „Po športových zimných aktivitách na svahu i v okolí drevenice sa deti v chate zabávali spoločenskými hrami. Upozorňujem, že nie s tabletom a telefónom v ruke. Deťom sa veľmi páčilo,“ dodal organizátor. Ten si dal svoj „tatinovský“ záväzok, že ak sa pustí v budúcnosti do organizovania podobnej zimnej akcie, musí na jej manažmente ešte všeličo vylepšiť a povymýšľať hlavne niečo originálne.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav