Športovci vyplesali 2421 eur pre trojročnú Dominiku

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 22. februára 2019, 08:00

Výťažok zo Športového plesu, ktorý sa uskutočnil v sobotu 9. februára v Piešťanskom pivovare, využije organizátor, ktorým je občianske združenie Úsmev pre druhých, na pokrytie nákladov trojročnej Dominiky s raritným genetickým syndrómom Cornelia de Lange.

Športovci sa neprišli len zabaviť, ale aj podporiť dobrú vec. © Nina Šebová

Ples sa konal pod záštitou Asociácie športových klubov Piešťany a Asociácie pomoci postihnutým APPA, cez program Nadácie ZSE Búrame bariéry chce poukazovať na dôležitosť inklúzie ľudí so zdravotným hendikepom.

„Tešíme sa, že prostredníctvom tohto programu vieme zaktivizovať komunity, ktoré pre nás vytvárajú takéto pekné akcie,“ uviedla v krátkom príhovore v úvode plesu koordinátorka projektov APPA Ľudovíta Chmelárová.

Ples otvoril piešťanský primátor Peter Jančovič. Poukázal na veľké srdce športovcov a účastníkov plesu, ktorí sa podľa jeho slov neprišli iba zabaviť, ale tiež podporiť skvelú myšlienku benefičného večera. K jeho slovám sa pridalo mnoho sponzorov a partnerov plesu z celého Slovenska, ktorí svojimi cenami do tomboly prispeli k čo najväčšiemu výťažku pre malú Dominiku, ktorá sa narodila so stredne ťažkou poruchou sluchu a bez čiastočne vyvinutých horných končatín.

Ľudia mohli v tombole získať bicykel, stoeurové poukážky na nákup tovaru či mnoho zážitkových cien vrátane jazdy na elektromobile a formule. Nechýbali poukazy do kúpeľov, na lety balónmi či lietadlami, zájazdy a iné.

Prispeli i viaceré osobnosti vrátane najlepšieho športovca Piešťan za rok 2018 Jozefa Glosa, ďalej futbalista Filip Hološko, atléti Ján Volko a Matej Tóth, wakeboardistka Zuzana Vráblová, kajakár Alexander Slafkovský či hokejista Richard Pánik. Do zbierky prispel i Piešťanský pivovar, ktorý malej Dominike venoval určitú čiastku z obratu v bare.

„Budúci rok by sme ples radi zorganizovali znova, verím, že vychytáme drobné muchy, aby sa stal čo najpríťažlivejším a ľudia sa radi vrátili zabaviť sa na toto podujatie,“ odhalil plány organizátor Miro Béreš. Dátum ďalšieho ročníka plesu je stanovený na 8. februára 2020.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj