V Sokolovciach za málo peňazí veľa muziky

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 21. februára 2019, 08:00

Ples v Sokolovciach sa niesol v duchu dobrej zábavy, hudby, tanečných vystúpení, bohatej tomboly aj chutného pohostenia. Sokolovčania ples usporiadali 9. februára vo vynovenej sále kultúrneho domu v duchu hesla Za málo peňazí veľa muziky.

Originalite sa na plese v Sokolovciach medze nekládli. © archív obce Sokolovce

Hostí mali rekordne, plesanie si užívalo 180 ľudí. Tancovali a bavili sa domáci aj hostia z okolitých obcí a Piešťan. V nedeľu o piatej bolo ešte príliš skoro na odchod. Bavili sa až do rána bieleho. Niektorí vraj ani nespali, len si dali sprchu a bežali na omšu do kostola.

„Na plese bola úžasná atmosféra. Ľudia sa bavili až do rána. Ja s manželkou som odchádzal o piatej hodine, ale tam to ešte žilo naplno. Už druhý rok po sebe náš ples otvárajú tanečníci zo Základnej umeleckej školy Piešťany, ich choreografia bola veľmi pekná,“ uviedol pre Piešťanský týždeň starosta obce Marián Dóczy.

O desiatej večer už mali plesajúci za sebou nielen chutnú večeru v podobe tradičného rezňa so šalátom, ale aj niekoľko tanečných kreácií na parkete. Ľudovky aj moderné piesne im do tanca i na počúvanie hrala kapela Aretic z Považskej Bystrice. Práve v uvedenú hodinu však kapelu vystriedali so svojimi akrobaciami tanečníčky z Pole Dance Academy z Trnavy. „Ich vystúpenie bolo pekným spestrením nášho plesu, no nik si netrúfol sám pole dance vyskúšať,“ skonštatoval starosta.

Akrobacia v podaní tanečníčky z Pole Dance Academy.

Počas prestávok medzi tanečnými kolami bola možnosť si zhotoviť fotografiu z plesu na pamiatku – prostredníctvom fotozrkadla, ktoré malo veľký úspech. Tlač fotiek sa nezastavila. „Chcem tiež vyzdvihnúť hudobné majstrovstvo kapely Aretic. O tom, že boli naozaj perfektní, svedčil fakt, že plesajúci sa skutočne bavili až do úplného rána. Čo sa týka tomboly, bola skutočne bohatá. Veď posúďte sami. V tombole boli po dva vysávače i televízory, kuchynský robot, veľa ďalšej elektroniky, bicykel i automatická práčka. Mali sme vyše štyridsať cien. Našimi sponzormi boli miestni podnikatelia, obchodný reťazec z Piešťan i obec Sokolovce,“ pochvaľoval si spoluprácu M. Dóczy.

Čo sa týka jedla, podával sa už spomínaný rezeň so šalátom, k tomu minerálka a v cene lístka, ktorý stál iba desať eur, bol i pollitrík vína a tiež uvítací pohár šampanského. „Filozofiou našich plesov nie je zárobok. Chceme, aby sa ľudia dobre zabavili, aby v dobrom spomínali na Sokolovce. Myslím si, že to sa podarilo, lebo už na druhý deň po plese sa ľudia pýtali, kedy spustíme predaj lístkov na rok 2020,“ pochválil sa starosta.

V minulosti v Sokolovciach poriadali plesy s tým, že zisk darovali raz pre potreby základnej školy, inokedy športovcom či na opravu fary. „Teraz zisk neprodukujeme, ale snažíme sa, aby ľudia dostali za málo peňazí veľa muziky,“ dodal M. Dóczy.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav