Láskou prekypoval aj Dom umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 21. februára 2019, 10:00

Prejavom vzájomnej lásky sa minulý štvrtok nebránili tisíce ľudí po celom svete. Presne vo sviatočný valentínsky večer sa na pódiu malej sály Domu umenia v Piešťanoch o najkrajšom cite nielen hovorilo, ale najmä spievalo a umelecky prednášalo.

Adriana Bartošová zaspievala v sprievode gitaristu Pavla Berezu. (Autor: am)

Do kúpeľného mesta 14. februára zavítala speváčka Adriena Bartošová s manželom Štefanom Bučkom. Umelci, ktorí tvoria manželský pár už od roku 1986, sa v Dome umenia predviedli s hudobno-lyrickým pásmom s názvom S láskou o láske. V podaní speváčky Adrieny Bartošovej zazneli piesne, pri ktorých ju na gitare sprevádzal Pavol Bereza. Sama hudobníčka okrem spevu dopĺňala inštrumentálnu stránku hrou na klavír.

Medzi piesňami zasa na pódium vystúpil jej manžel, herec a moderátor Štefan Bučko. Divákom sa predstavil v úlohe recitátora a svojím hlbokým podmanivým hlasom predviedol diela poetické literárnych velikánov – Milana Rúfusa, Andreja Sládkoviča, Williama Shakespeara, Jána Smreka, ale i svoju autorskú tvorbu. Okrem lásky dvojice v dielach zaznela i láska k dieťaťu či k Bohu. Niekdajší riaditeľ činohry Slovenského národného divadla tak vniesol publikum do atmosféry plnej citu, ale aj zamyslenia.

Diváci sa na záver umeleckej trojici za valentínsky láskyplný večer odvďačili vrúcnym potleskom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava