Hotelovú akadémiu rozvoňali palacinky i koláče

  • Mladí dnes / Školy
  • 20. februára 2019, 12:00

Výborná káva, sladké dobroty a usmiati mladí ľudia. To všetko v elegantne upravenej Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch čakalo v stredu 13. februára záujemcov o štúdium, ale aj obdivovateľov a priaznivcov školy.

Prípravu flambovaných lievancov si návštevníci nenechali ujsť. (Autor: am)

Hotelová akadémia zorganizovala ďalší Deň otvorených dverí. Po veľkolepom podujatí Gastro Vianoce, ktoré sa uskutočnilo začiatkom decembra, tak po dvoch mesiacoch stredná škola opäť otvorila brány pre verejnosť.

Študenti predviedli praktické ukážky flambovania lievancov, prípravy vaflí, palaciniek, nealkoholických miešaných nápojov, ba dokonca si pripravili i novinku – pečenie tradičných koláčov priamo pred návštevníkmi. Chutné horúce kysnuté koláčiky potešili aj domáce gazdinky, ktoré sa so záujmom pri stole pristavovali a študentov spovedali. Okrem toho sa budúci hoteliéri, čašníci, kuchári či manažéri predviedli so zdobením čokoládových praliniek a medovníkov.

Nechýbala ani dobrá káva. Čo dobrá! Výborná. Pripravovali ju študenti, medzi ktorými bol i Ján Fuksa, jeden z víťazov majstrovstiev Slovenska v baristike. Za víťazstvo spolu s Biankou Šmatlákovou obaja títo kávoví majstri poputujú do Brazílie priamo na plantáže.

Ako nám prezradil riaditeľ školy Ladislav Blaškovič, je dobré, keď sa dňa otvorených dverí zúčastnia záujemcovia o štúdium, prípadne v sprievode rodičov, pretože priamo v škole si môžu prezrieť priestory, materiálovo-technické vybavenie, praktické ukážky, nazrieť môžu dokonca aj na vyučovací proces. Tiež dostanú informácie o štúdiu, projektoch a ďalších náležitostiach, ktoré im môžu pomôcť v rozhodovaní sa o svojej budúcnosti.

(am)

 

 

Študenti pripravovali doslova majstrovskú kávu.
K prezentácii hotelovej akadémie neodmysliteľne patrí aj vyrezávanie ovocia.
Zdobenie pečiva šlo dievčatám od ruky.
Čokoládové dobroty dozdobovali takto parádne zladení študenti.
Aký by to bol deň otvorených dverí bez nealkoholických miešaných nápojov?
Na chutné francúzske palacinky sa tvorili dlhé rady.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila