Valová s Mikéciovou pôjdu trénovať do Austrálie

  • Kanoistika / Šport
  • 18. februára 2019, 08:00

Kanoisti Lucia Valová z Moravian nad Váhom a Piešťanci Hana Mikéciová a Matej Rusnák sú členmi elitného klubu VŠC Dukla Banská Bystrica, s ktorou sa práve pripravujú na ďalšiu sezónu. Pre oficiálny web Slovenského zväzu kanoistiky viac z prípravy priblížili tréneri Radovan Šimočko a Marián Ostrčil.

Hana Mikéciová a Lucia Valová sú aktuálne členkami VŠC Dukla Banská Bystrica. © canoe.sk

Kajakárska skupina Peter Gelle a Milan Dörner (Fraňa) a tréner Ladislav Belovič sa minulý týždeň vrátila zo sústredenia v talianskej Sabaudii a už 16. februára odchádza na jarné sústredenie do španielskej Sevilly spolu s ďalšími kajakármi Miroslavom Zaťkom a Ľubomírom Beňom a novou kanoistickou skupinou Ľubomíra Hagaru, ktorá spolu trénuje od jesene, Matejom Rusnákom a Michalom Polakovičom. „Vrátili sme sa k staršiemu modelu, teda v decembri sme absolvovali bežecké sústredenie na lyžiach a v januári už chalani trénujú na vode a zameriavajú sa na základnú vytrvalosť,” hovorí Radovan Šimočko.

Na prelome januára a februára Marián Ostrčil spolu so skupinou kanoistiek Sandrou Tinkovou, Hanou Mikéciovou, Marianou Žiakovou, Luciou Valovou, Silviou Moravčíkovou, Kristínou Jankovskou, Vanesou Hamrozyovou, Alexandrou Lehutovou a Tamarou Balážovou absolvovali bežecké sústredenie na Králikoch vo výcvikovom stredisku VŠC Dukla Banská Bystrica, kde sú veľmi dobré podmienky na bežkovanie.

„Tréningy na bežkách sme dopĺňali tréningmi v posilňovni a kompenzačnými jednotkami. Pre zvýšenie tréningovej morálky boli najsnaživejšie kanoistky odmenené lístkami na hokejové Winter Classic Games. Veľkým prínosom v tréningovej skupine bola aj Martina Halinárová-Jašicová, ktorá pomáhala dievčatám nielen s technikou bežkovania, ale aj ako morálna podpora pri intenzívnejších tréningoch,” opisuje sústredenie Ostrčil.

„Už 18. februára s Valovou, Mikéciovou a Olexíkom ideme trénovať do lepších klimatických podmienok do austrálskeho Adelaide, kde sa budeme mesiac pripravovať spoločne s Austrálčankami a Chorvátmi. Po návrate nás čaká sústredenie v chorvátskom Rogotine, kde sa k nám pripojí Moravčíková, Jankovská, Ikréniová a Tinková,” prezrádza plány na prípravu Ostrčil.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav