Dôležité víťazstvo šachistov ŠK Kúpele

  • Šport / Ostatné športy
  • 16. februára 2019, 18:00

V aktuálnej sezóne 2018/2019 má šachový klub Kúpele Piešťany v súťaži štyri družstvá. Najväčšia pozornosť sa sústreďuje na druholigové „áčko“, ktoré bojuje o záchranu v súťaži. Vstup do tohto roka sa jeho hráčom vydaril, keď v zápase siedmeho kola zdolali Naftu Gbely a ich šance na záchranu stúpli.

Peter Ábel je kapitánom mužstva. Ilustračné foto © Anton Mihálik

„Toto víťazstvo je pre nás veľmi dôležité. Na zápas sme nastúpili v takmer kompletnom zložení, a keďže súper neprišiel v najsilnejšej zostave, využili sme to na vysoké víťazstvo 6,5:1,5. Hoci bodovali všetci hráči, rád by som pochválil kapitána mužstva Petra Ábela, ktorý si stále udržuje vysokú výkonnosť,“ povedal nám šéf klubu Anton Mihálik.

S Gbelmi získali po bode Peter Ábel, Daniel Matulík, Jozef Manák, Adrián Manák a Matej Elbek Musaev.

Patrik Gáša, Peter Kundrík a Pavol Binčík pridali za remízy po pol bode. „V tabuľke sme sa dostali na desiate miesto, no do konca súťaže ostávajú ešte dve dvojkolá, teda štyri zápasy. Teraz by sme potrebovali aspoň raz zabodovať v Bratislave, kde hráme so Slovanom ‚D‘ a ‚E‘. Väčšie šance máme s déčkom, ktoré je predposledné,“ dodal A. Mihálik.

V štvrtej lige majú Piešťanci dve družstvá. Viac sa zatiaľ darí „céčku“, ktoré bojuje s Vrbovčanmi o postup do vyššej súťaže. V ôsmom kole zvíťazilo nad Skalicou „C“ 4,5:0,5. Z hráčov Kúpeľov vyhrali svoje partie Michal Vodička, Tomáš Strapko, Krištof Šiška a Michal Stolár, pol bodu za remízu pridal Vladimír Orviský. „Béčko“ prehralo vo Vrbovom s domácou rezervou 1:4. Jozef Bardík remizoval s Františkom Lányim a Rastislav Sedlák s Jozefom Chebeňom. Ostatní nebodovali – Urmat Musaev podľahol Milanovi Jakubcovi, Ján Čuridlo Dušanovi Lajdovi a Peter Divinec prehral s Rudolfom Krchnákom.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava