Víťazom krajského kola je piešťanský gymnazista

  • Mladí dnes / Školy
  • 15. februára 2019, 12:00

Na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch sa vo štvrtok 7. februára stretlo 24 študentov z 12 stredných odborných škôl a gymnázií Trnavského kraja v krajskom kole Olympiády ľudských práv.

Jakub Chamraz, sextán z Gymnázia Pierra de Coubertina, počas ústnej časti. © Roman Ondrejka

Stredoškolskú súťaž otvorila riaditeľka gymnázia Miroslava Hanková a primátor mesta Peter Jančovič, pod ktorého záštitou sa krajské kolo olympiády konalo. Po prvom kole testovania z výberu úspešných riešiteľov sa dostalo do druhého kola ústnej časti súťaže osem najúspešnejších študentov, ktorí postúpili do celoštátneho kola. To sa bude konať začiatkom apríla v účelovom zariadení ministerstva spravodlivosti.

Diplomy a ocenenia, ktorými súťaž podporil aj mestský úrad, najlepším odovzdali riaditeľka školy a Viktor Nižňanský z piešťanskej organizácie ProPolis. Absolútnym víťazom krajského kola sa stal študent tretieho ročníka piešťanského gymnázia Andrej Beňačka, pričom túto školu bude v celoslovenskom kole reprezentovať aj druháčka Nina Mária Masaryková.

Všetkým úspešným riešiteľom súťaže blahoželáme a v celoštátnom kole prajeme veľa šťastia a odvahy.

Peter Rusnák

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava