Riaditeľ múzea Vladimír Krupa vo funkcii končí

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 15. februára 2019, 08:00

Trnavský samosprávny kraj zavedie päťročné funkčné obdobie pre riaditeľov všetkých svojich inštitúcií. Odvolá riaditeľov všetkých kultúrnych a sociálnych inštitúcií a vypíše nové výberové konania, ktoré sa uskutočnia do 30. júna 2019. V Piešťanoch sa táto zmena týka riaditeľa Balneologického múzea Imricha Wintera, Vladimíra Krupu.

Do konca júna sa uskutoční výberové konanie na post riaditeľa Balneologického múzea Imricha Wintera v Piešťanoch. (Autor: Supa)

„Našim organizáciám chceme dať nový impulz pre ich ďalší rozvoj a presne stanoviť funkčné obdobie na päť rokov. Je to nový systémový prvok, ktorý zabezpečí, aby sa naše inštitúcie rozvíjali. Zároveň vytvárame prirodzený tlak, aby riaditelia po uplynutí piatich rokov museli podať odpočet toho, čo v inštitúcii urobili a zároveň predstavili nové vízie a nápady,“ povedal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Všetky organizácie kraja budú podľa neho postavené na rovnakú štartovaciu čiaru, ich koncepcie rozvoja budú posudzované každých päť rokov. Výberové konania sa budú konať za účasti odbornej verejnosti, ktorá bude zastúpená vo výberových komisiách.

Všetkých 18 kultúrnych a 21 sociálnych zariadení kraja má mať na najbližších päť rokov jasne definovanú víziu ďalšieho rozvoja. Odvolávanie sa netýka tých riaditeľov, ktorí nedávno prešli transparentným výberovým konaním, no aj v ich prípade bude aplikovaný princíp päťročného funkčného obdobia.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav