Február nabitý športovaním školákov bude pokračovať

  • Mladí dnes / Školy
  • 15. februára 2019, 16:00

Uplynulý februárový týždeň patril športu na školách. Centrum voľného času Ahoj Piešťany zorganizovalo niekoľko športových súťaží na základných a stredných školách. Školáci hrali futsal, stolný tenis či florbal.

Žiaci hotelovej akadémie ovládli futsalový turnaj stredných škôl. © archív CVČ

Najskôr sme začali futsalom stredoškolákov na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch. V konkurencii šiestich stredných škôl si najlepšie viedla Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, ktorej študenti v poslednej minúte finálového zápasu s piešťanským gymnáziom rozhodli pohotovým gólom o postupe svojho družstva. Tento ročník zhodnotil riaditeľ CVČ Ahoj Miroslav Petráš, ktorý na začiatku turnaja vyzdvihol dôležitosť pravidelného športovania. Zároveň po dramatickom finále dodal, že turnaj bol veľmi vyrovnaný, čo potvrdil aj tesný, ale férový výsledok finálového zápasu. Obe družstvá v ňom ukázali vysoké futsalové kvality a tímového ducha.

Streda patrila okresným majstrovstvám vo futsale žiakov základných škôl, ktoré premiérovo vyhrala Základná škola z Veľkých Kostolian.

Stredoškoláčky z Gymnázia Pierra de Coubertina (v červených dresoch) postúpili na Župnú olympiádu 2019 vo florbale.

Okrem futsalu sa telocvične zaplnili aj hráčkami stolného tenisu na úrovni študentiek stredných škôl. Postup do krajského kola si vybojovali dievčatá z Gymnázia J. B. Magina Vrbové.

Vo štvrtok sa strany obrátili a stredoškoláčky piešťanského gymnázia postúpili na Župnú olympiádu 2019 (majstrovstvá kraja) v Trnave, na ktorej budú náš okres reprezentovať vo florbale.

Nabitý februárový program pokračuje, ďalší týždeň bude patriť opäť stolnému tenisu a basketbalu stredoškolákov.

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel