Sme originálni, sme iní. Ponúkame zážitky v leteckom Hangar pube

  • Inzercia
  • 15. februára 2019, 10:00

Chcete prekvapiť svojich priateľov a usporiadať pre nich zážitkovú párty v netradičnom leteckom prostredí? Milujete orosené pivo s vysokou penou a k tomu chuťovky, čo miznú z taniera rýchlosťou nadzvukovej stíhačky? Túžite zažiť nebíčko na jazýčku a pritom sledovať aktuálne športové či letecké prenosy? Nemusíte letieť do neba. Stroje, čo kedysi brázdili vzduch nad Piešťanmi, nájdete na fotografiách či rozložené v torzách v jedinečnej prevádzke – v prvom pube venovanom československým letcom a pozemným pracovníkom Letiska Piešťany.

Hangar pub sa nachádza v tesnej blízkosti Ružového mlyna. Nájdete tu pohodu, ochotný personál a super ceny.

Ružový mlyn má suseda – Hangar pub

Na Vrbovskej ceste v Piešťanoch neďaleko pálenice, v susedstve Ružového mlyna, vás privíta personál v originálnom leteckom Hangar pube. Podávame tu nápoje, čapujeme pivá a káva rozvoniava na pulte v tvare letovej dráhy. Na stenách visia historické fotky z piešťanského letiska a interiér umocňujú letecké prístroje či motory.

Hangar pub pokrstili bývalí aj súčasní letci, priatelia a nadšenci letectva v decembri minulého roka. Vôňa chutných jedál sa tu miešala so spomienkami na neopakovateľné časy, keď letisko chrlilo po náročnom výcviku stovky letcov. Keď kráčali piloti mestom, dievčatá a ženy sa vyprsili. Mnohé si vysnili život v náručí pilota. A niektorým sa to i splnilo. Ale chlapi sú chlapi. A hoci ženy milujú, v debatách ospevujú stroje. Tie, ktoré tvorili súčasť lietadiel typu L-410 či vrtuľníkov Mi-2, prúdových lietadiel L-29 Delfín možno obdivovať, dotknúť sa, pohladiť rukou či očami priamo v Hangar pube.

Hodiny tikajú na žalúzii z čmeliaka

Sadnete si k stolu, ktorého súčasťou je letecký motor, dívate sa na bar, nad ktorým je vrtuľa z lietadla. Minúty, čo v hangári letia rýchlejšie ako kozmické rakety, odmeriavajú hodiny zabudované v žalúzii z čmeliaka, ktorá kedysi dávno usmerňovala prúdenie vzduchu potrebného na chladenie jeho motora. Pamätáte si ešte na prelet čmeliakov nad poľami Piešťan? Ako posýpali a ošetrovali plodiny od škodcov či prihnojovali pôdu? V Hangar pube všetko ožíva.

Pohľad do interiéru. Nová prevádzka vás očarí svojou originalitou.

Máme Perinbabu či históriu letiska

Ožíva aj Perinbaba, ktorú režisér Juraj Jakubisko točil, vykláňajúc sa z paluby lietadla. Z vtáčej perspektívy snímal scény z kultovej vianočnej rozprávky. I táto snímka je neoddeliteľnou súčasťou Hangar pubu na Vrbovskej ceste. Unikátnym materiálom je tiež 125-stranová publikácia s názvom História Letiska Piešťany, ktorej autor Milan Florek popisuje pluky, letcov, vymenováva a opisuje všetky typy lietajúcich strojov, ktoré brázdili vzduch nad Piešťanmi. Sú v nej i fotografie, ktoré vošli do histórie nášho letiska.

V Hangar pube môžete obdivovať súčasti rôznych lietadiel. V interiéri sú zakomponované rýchlomery, výškomery, variometre aj umelé horizonty, ktoré ukazovali pozíciu lietadla vo vzduchu. Ak ste nevideli letecké pretlakové obleky, kombinézy či podvozkovú nohu z cvičného lietadla alebo zadnú vyrovnávaciu vrtuľu vrtuľníka, toto všetko tvorí originálny dizajn leteckej krčmičky, ktorá vás očarí a dostane. Kam? Možno na lopatky pomyselnej leteckej turbíny alebo len k stolu, ktorého podstavec tvorí dvestolitrový plechový sud, do akého „čapovali“ letecký kerosin. Nádhera.

Vzdávame hold 32. leteckej základni

V takomto inšpiratívnom prostredí si sedíte na vysokých či klasických stoličkách so svojimi kamošmi, popíjate, debatujete, užívajúc si všetkými zmyslami genia loci leteckého raja. Jedinečného konceptu, ktorý vzdáva hold 32. leteckej základni z Piešťan. Vzdáva úctu jej mužom, pilotom, technikom, dispečerom – všetkým, ktorí vládli lietajúcim strojom. Znak tejto chýrnej piešťanskej základne je tvorený gotickým štítom modrej farby so striebornou leteckou vrtuľou okrídlenou zlatými peruťami. V hlave znaku je názov vojenského útvaru v skratke 32. LZ, a s miestom jeho dislokácie – PIEŠŤANY. Ak sa dislokujete do Hangar pubu, na okamih sa aj vy stanete pilotom.

Mimochodom, ak by ste sa v budúcnosti naozaj chceli preletieť nad Piešťanmi či iným mestom Slovenska, práve tu – pri bare – si môžete dohodnúť vyhliadkový let na malom jednomotorovom, väčšom dvojmotorovom lietadle, vrtuľníku či inom vzdušnom tátošovi. To všetko si tu môžete dovoliť. Je dobré sny si plniť, kým ešte nejaké máme. A na ktoré máme. Ono to ide, len stačí chcieť.

Čo ponúkame

Našimi hlavnými výčapnými pivami sú Radegast 10 a Radegast 12, no jednu pípu máme rezervovanú pre pivný špeciál, ktorý obmieňame. Spomedzi jedál pripravujeme hermelín na niekoľko spôsobov, mäsiarske chuťovečky a klasiky pivnej kuchyne. K dispozícii sme od pondelka so soboty. Nedeľa je, ako sa patrí, venovaná oddychu a rodine.

V spoločnosti priateľov je príjemne – aj s chutným jedlom a oroseným pivom.

Chceli sme sa odlíšiť od ostatných pubov

Jeden zo súčasných majiteľov Hangar pubu ma oslovil s ponukou spraviť novú prevádzku, pretože sa uvoľnili priestory na zaujímavom mieste. Chcel som, aby sa líšila od ostatných interiérom aj kvalitou podávaných produktov. Keďže sa pohybujeme v komunite leteckých nadšencov, medzi ktorými je mnoho aktívnych i bývalých letcov, zhodli sme sa na prevádzke v leteckom štýle. Na základe týchto kontaktov sme mali možnosť získať veľké množstvo rekvizít, ktoré by dodali ducha novovznikajúcej reštaurácii.

Keďže som rodený Piešťanec, ktorý navyše býval za múrmi letiska, neváhal som ani chvíľu. Povedali sme si áno a pustili sme sa do tvorenia prevádzky z názvom Hangar pub. Všetko si vyžadovalo veľa času, energie a, samozrejme, financií, pretože išlo o kompletnú prestavbu interiéru i exteriéru. Veľkou pomocou bol aj náš ďalší partner, ktorý je aktívnym letcom a spolumajiteľom objektu, v ktorom sa Hangar pub nachádza.

Vybudujeme terasu s detským ihriskom

Zmena prevádzky aj budovy je radikálna, vďaka čomu sme si vyslúžili veľa pozitívnych reakcií, čo nám dodalo energiu do ďalšej práce. Čaká nás ešte vybudovanie novej terasy s detským ihriskom pre našich najmenších. Stále aktívne pracujeme na zvyšovaní komfortu pre zákazníkov a tvorení ideálnej ponuky jedál či nápojov. Na našich hostí čaká vždy ochotný a veselý personál, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou Hangar pubu. Dávame si záležať na vysokej kvalite piva, podávaných nápojov a chuťoviek z našej ponuky.

Športové prenosy i možnosť zalietať si

Ponúkame možnosť sledovania športových prenosov, organizovania osláv a iných udalostí. Na našich hostí čakajú rôzne akcie počas celého roka. Bude sa u nás grilovať, tancovať, spievať a možno aj lietať! Najlepšie však bude, keď sa zastavíte v Hangar pube na Vrbovskej ceste číslo 12 v Piešťanoch a sami sa presvedčíte o výnimočnosti našej prevádzky. Sľubujeme, že budete odchádzať s pozitívnym vizuálnym a gastronomickým zážitkom.

Tešíme sa na vás!

V spoločnosti priateľov je príjemne – aj s chutným jedlom a oroseným pivom.

Vitajte!

Keď vstúpite k nám do Hangar pubu, máte dojem, že ste cez dvere prešli niekoľko desiatok rokov späť a namiesto futuristického disco baru ste sa ocitli vo vojenskom hangáre našich dedov a pradedov. Môžete si so sebou priniesť aj psieho miláčika. Chvíľku na cigaretku zažijete vonku.

Rezervácie: hangarpub@hangarpub.sk

Kontakt: 0905/386 806

Vrbovská cesta 12, Piešťany

 

Otváracie hodiny:

pondelok – štvrtok: 11:00 – 23:00

piatok: 11:00 – 01:00

sobota: 13:00 – 01:00

nedeľa: zatvorené

Martin Komadel, prevádzkovateľ Hangar pubu

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek