Úspešný triatlonový víkend pre Piešťancov

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. februára 2019, 16:00

Svoj prvý štart v Elite kategórii premenila Lýdia Drahovská z Piešťan na víťazstvo v úvodnom kole zimného triatlonu, ktorý sa uskutočnil v prvú februárovú sobotu v oravskej Krušetnici.

Lýdia Drahovská (vpravo) ovládla zimný triatlon v Krušetnici. © archív ŠBR Piešťany

V náročnom teréne, kde pretekári zápasili hlavne s hlbokým a mokrým snehom, to nemal nikto ľahké. Už pri behu sa mnohí brodili rozrytým snehovým terénom o cyklistike ani nehovoriac. Viac ako polovica trate bola ťažko zjazdná a pretekári väčšinou svoje bicykle tlačili. Vychutnať si mohli až záverečný beh na lyžiach, aj keď ťažšie váhové kategórie to mali i v tejto disciplíne náročné. Lýdia Drahovská však zabojovala statočne a prišla si do cieľa po svoje prvé víťazstvo. Koncom februára sa piešťanská triatlonistka predstaví na európskom šampionáte v rumuskej Cheile Gradistei.

V nedeľu sa v Myjave uskutočnil zimný akvatlon. Darilo sa piešťanským pretekárom z triatlonového klubu ŠBR, ako aj plavcom a plavkyniam z plaveckého klubu PPK, ktorí si tiež prišli na Myjavu vyskúšať akvatlon.

Najmladšiu kategóriu Nádeje C reprezentovala Alexandra Tapušíková z ŠBR a Michal Brežný z PPK, ktorí po plávaní dobehli aj v behu do cieľa ako víťazi, a tak si mohli obaja vychutnať najvyšší stupienok. Kategóriu Nádeje B obsadili prevažne plavci z PPK: Matej Brežný zvíťazil v chlapčenskej kategórii a Sofia Schuster a Alžbeta Chmelová obsadili druhú a tretiu priečku v dievčenskej kategórii. Kategóriu dievčat Nádeje A vyhrala s prehľadom Danka Brežná, čím uzatvorila víťazné súrodenecké trio.

V mladších žiakoch a žiačkach súťažili aj dvaja pretekári z ŠBR Piešťany. Eliška Drahovská zvíťazila v dievčatách a zranenému Patrikovi Tapušíkovi sa ušlo štvrté miesto. Úspešnú šnúru pódiových umiestnení uzatvoril Juraj Sokol, ktorý v kategórii starších žiakov po vyplávaní na treťom mieste si o jednu priečku polepšil v behu a skončil na striebornej pozícii.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav