Najlepší „majsterkovia“ na technickej škole

  • Mladí dnes / Školy
  • 13. februára 2019, 12:00

Krajské kolo technickej olympiády sa uskutočnilo v utorok 5. februára na Strednej odbornej škole technickej v Piešťanoch. V deviatom ročníku tejto súťaže bojovali o body v teórii i praxi víťazi okresných kôl technickej olympiády.

Toto sú najlepší v kategórii „A“, ktorí pracovali v dvojiciach. © archív SOŠT

„Ôsmaci a deviataci základných škôl a tretiaci a štvrtáci osemročných gymnázií súťažili v A-kategórii ako dvojice. Mladší žiaci – piataci, šiestaci a siedmaci základných škôl a študenti prímy a sekundy osemročných gymnázií – tvorili B-kategóriu ako súťaž jednotlivcov,“ uviedla zástupkyňa školy Daniela Kulíková.

Technická olympiáda mala dve časti. Teoretická časť prebiehala formou riešenia vedomostných testov, v praktickej časti žiaci zhotovovali výrobok podľa zadania.

Starší žiaci zostrojovali podľa technického nákresu snímač smeru vetra.

V tomto ročníku zhotovovali starší žiaci pomocou nástrojov a náradia výrobok s názvom Snímač smeru vetra. Súťažiaci kategórie „B“ vyrábali podľa priloženého obrázku a technických výkresov lampáš. „Žiaci ukázali veľmi dobré teoretické vedomosti a praktické zručnosti. Ocenenie patrí všetkým zúčastneným, ktorí preukázali svoje technické myslenie i praktickú schopnosť riešiť tvorivé úlohy,“ dodala D. Kulíková.

Výsledky kategórie „A“:

  1. miesto: Adam Juriš, Lukáš Hovanec (ZŠ s MŠ Spartakovská 5, Trnava)
  2. miesto: Bence Szabó, Balázs Gódány (ZŠ B. Bartóka s VJM Veľký Meder)
  3. miesto: Dávid Stehlárik, Dávid Modrocký (ZŠ s VJM Horné Saliby)

Výsledky kategórie „B“:

  1. miesto: Michal Pocsik (ZŠ Strážnická 1, Skalica)
  2. miesto: Aurel Elek (ZŠ Zlaté Klasy)
  3. miesto: Roman Dekan (ZŠ Leopoldov)

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav