Voľné miesta v mestských jasliach

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. februára 2019, 10:00

V druhej polovici februára bývajú zverejnené dôležité dátumy pre rodičov – termíny zápisov do škôlok i základných škôl. Ako to však funguje v zariadení pre najmenších, piešťanských mestských jasliach? Tieto informácie sme zisťovali priamo na radnici.

Zariadenie pre najmenších sa nachádza na Javorovej ulici. (Autor: am)

Termín prihlasovania nečakajte. Ako nám prezradila Mária Srnáková z oddelenia sociálnych a školských služieb, nástup do zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov je štandardne v septembri, no v prípade voľnej kapacity aj v priebehu celého roka. Aktuálne sú v jasliach voľné miesta.

Čo teda treba splniť? Jasle sú vnímané ako služba na podporu zosúladenia rodinného života a pracovného života poskytovaním starostlivosti o dieťa do troch rokov veku dieťaťa, ak sa rodič alebo fyzická osoba, ktorá má dieťa zverené do osobnej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu, pripravuje na povolanie štúdiom na strednej alebo vysokej škole, pripravuje sa na trh práce alebo vykonáva aktivity spojené so vstupom alebo s návratom na trh práce alebo vykonáva zárobkovú činnosť.

Dieťa prihlasuje rodič alebo osoba, ktorá ho má zverené do osobnej starostlivosti priamo v zariadení na Javorovej ulici u vedúcej zariadenia Viery Polereckej. Po vyplnení žiadosti  o prijatie dieťaťa do zariadenia mesto s týmto rodičom uzatvorí zmluvu, pričom cena vrátane stravy je 12,70 eur na deň.

V jednej miestnosti je najviac 12 detí, prípadne i o tri viac, ak žiadne z ratolestí nemá menej ako jeden rok. Celková kapacita jaslí je 30 detí. Okrem socializácie sa deti v takýchto zariadeniach vzdelávajú, rozvíjajú, tvoria, ale denne majú tiež vychádzky. Umiestnené tam môžu byť do dovŕšenia troch rokov, a to nanajvýš do 31. augusta.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín