Prvá „štvorka“ nemusí byť utópia

  • Editoriál / Blogy
  • 12. februára 2019, 12:00

Hádzanári MHK Piešťany prvý cieľ sezóny splnili už minulý týždeň. Postúpili do prvej šestky a majú istú záchranu v extralige. Ako nováčik sú príjemným prekvapením celej najvyššej súťaže a dokážu potrápiť všetkých svojich konkurentov, čo už neraz dokázali.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Nadstavbová časť, v ktorej sa bojuje o postup do play-off, ktoré budú hrať najlepšie štyri tímy, je v plnom prúde a Piešťany majú reálne „na dostrel“ aj štvrtú priečku. Po nedeľnom víťazstve nad Topoľčanmi strácajú len tri body. Zápasov je do konca síce ešte dosť, ale prečo by Piešťanci nemohli zabojovať o „štvorku“? Možno sa to bude zdať niekomu ako veľké sústo, no v konkurencii priamych konkurentov Nových Zámkov a práve Topoľčian, ktoré sú značne oslabené po odchode sponzora a viacerých kľúčových hráčov, to nemusí byť úplná utópia. Spomedzi všetkých majú Piešťanci možno najväčšiu výhodu, keďže svoj primárny cieľ splnili a teraz už každý väčší úspech môže byť nad limit.

Piešťanci môžu hrať relatívne v pohode a bez väčšieho tlaku si užiť zvyšok sezóny. Zverenci trénera Martina Nedorosta už neraz dokázali, že vedia hrať atraktívnu hádzanú a vedia sa baviť hrou. Navyše posilnený o Michalku, ktorý v poslednom stretnutí strelil osem gólov, nabrali aj na ofenzívnom potenciáli. Takisto sa stále môžu oprieť o skúsené opory Polakoviča, Laha či brankára Meluša, ktorý už majú za sebou množstvo zápasov v play-off, kde nazbierali cenné skúsenosti. A práve tie budú v záverečnej fáze sezóny potrebné.

Ak si všetko sadne, nič nie je nereálne. Každopádne bude vyvrcholenie extraligy ešte zaujímavé, za mňa však klobúk dole, že aj v poloprofesionálnych podmienkach dokážu Piešťany mútiť vodu v hornej polovici Slovnaft Handball Extraligy.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf