Župa zavedie elektronický systém podávania žiadostí

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 10. februára 2019, 08:00

Trnavský samosprávny kraj zavádza elektronický systém podávania žiadostí v rámci dotačných schém a zvyšuje informovanosť o rôznych formách občianskej participácie, vytváraní príležitostí a hľadaní možností pre zapájanie občanov do rozhodovacích procesov. Župa podpísala memorandum o spolupráci s občianskym združením WellGiving.

Župa podpísala memorandum o spolupráci pri elektronickej komunikácii so združením WellGiving. © FB TTSK

„Sme prvá župa, ktorá zavádza výhradne elektronické podávanie žiadostí v rámci našich dotačných schém. Som veľmi rád, že v podobe občianskeho združenia WellGiving sme získali partnera, ktorý nám výrazne pomáha pri zavádzaní moderných a transparentných procesov,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Cieľom spolupráce je tiež zvyšovanie informovanosti o rôznych formách občianskej participácie, vytváraní príležitostí a hľadaní možností pre zapájanie občanov do rozhodovacích procesov na regionálnej úrovni a zvyšovaní angažovanosti obyvateľov na veciach verejných. Ľuďom sa zjednoduší prístup na Úrad Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a odbúra sa zdĺhavá papierová forma komunikácie.

Spoločne, bez finančných nárokov na rozpočet župy, vytvárame e-riešenie (egrant) a online aplikáciu (Hlas občanov), ktorá umožňuje obyvateľom kraja zapojiť sa do podávania projektov a spolurozhodovania. Tieto e-riešenia sú na mieru vytvorené pre TTSK na prijímanie návrhov projektov, či už pri projekte Participatívneho rozpočtu, alebo výziev z dotačných schém.

ts TTSK

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín