Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 10. februára 2019, 10:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, šport je významný spoločenský fenomén. Prešiel silnými premenami hlavne vplyvom rozšíreného dosahu médií.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Z činnosti prejavujúcej prirodzenú túžbu po pohybe, zdravú a férovú súťaživosť, snahu vylepšiť vlastné schopnosti a pravidelné stretávanie sa s ľuďmi rovnakého záujmu, sa stal konglomerát, v ktorom sa točia obrovské peniaze a popularita. Každý fanúšik má svojho favorita, celé komunity velebia svoje mužstvá, ktoré považujú za reprezentantov. Verný fanúšik prejavuje príslušnosť k svojmu klubu a prežíva s ním úspechy i pády. Nehlási sa – niekedy celkom nečakane – len v období, keď je športovec na vrchole slávy, aby sa nechal odviezť na vlne jeho popularity. Svojich obľúbených športovcov by sme mali podporiť a potvrdiť náš úprimný vzťah aj vtedy, keď nie sú práve na výslní slávy. Aby sme tak nezneužívali športové úspechy na lacné pútanie pozornosti.

Aj v tomto týždni sa koná viacero hodnotných džezových podujatí. Vo štvrtok 7. februára sa uskutoční premiéra projektu Lukáš Oravec Quartet & Slovak Sinfonietta v Dome umenia Fatra v Žiline, v piatok 8. februára sa hrá prvý deň zimného festivalu Winter JazzFest v Kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave.

Pokračujeme v prezentácii albumov nominovaných v ankete Esprit 2018 o najlepší slovenský džezový album roka. Kapela Erbetes Q a Iveta Lišková vydali album pod názvom Motýlie krídla a Paper Moon Trio nahrali album s titulom Teba verne milujem. Ohliadneme sa za nezabudnuteľnou osobnosťou a dielom génia – Michel Legran nás opustil vo veku 86 rokov. Aktuality a informácie sú pravidelnou súčasťou relácie Podoby džezu.

Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav