M. Nedorost: V nadstavbe chceme ponaháňať body

  • Šport / Hádzaná
  • 10. februára 2019, 16:00

Tajný cieľ sa stal skutočnosťou. MHK Piešťany, nováčik hádzanárskej extraligy, dokázal postúpiť do prvej šestky, čo pre neho znamená istotu záchrany v extralige. So splnením cieľa vládne v tábore piešťanských hádzanárov spokojnosť. Sezóna sa však ešte nekončí a Piešťanci by radi zamiešali karty aj v nadstavbovej časti, čo nám v rozhovore prezradil tréner MHK Martin Nedorost.

Kouč piešťanských hádzanárov je spokojný s postupom do prvej šestky. © Marek Bučko

Po stredajšom víťazstve v Modre ste si zaistili postup medzi elitnú šestku v nadstavbovej časti. Ako nováčik v extralige ste zrejme spokojní nad očakávanie?

Máme istotu záchrany v extralige. Pred sezónou to bol náš tajný cieľ, aby sme postúpili do prvej šestky a mali istotu účasti v extralige aj v sezóne 2019/2020. Chceli sme sa vyhnúť bojom v baráži a máme teraz relatívny pokoj na zvyšok sezóny.

V základnej časti ste potrápili všetkých favoritov, dokonca ste si pripísali aj prekvapivé víťazstvá a celkovo ste veľmi príjemným prekvapením extraligy. Jeden cieľ ste už splnili, znamená to, že už budete vo zvyšku sezóny hrať pod menším tlakom?

Snažili sme sa ísť od zápasu k zápasu, v čom, samozrejme, pokračujeme aj v nadstavbe. Je to už nad náš cieľ, ale to neznamená, že sa sezóna pre nás skončila.

S čím teda idete do nadstavbovej časti 1.-6., kde budete súperiť so Šaľou, Prešovom, Považskou Bystricou, Novými Zámkami a Topoľčanmi?

Opäť to poviem, že ideme zápas za zápasom. Je to síce také klišé, ale snažíme sa toho držať. Určite chceme ešte nejaké body ponaháňať. Mohli by sme sa posunúť o niečo vyššie, ale to bude veľmi ťažké. Naši súperi sú ozaj kvalitní, no už v základnej časti sme sa presvedčili, že môžeme hrať s každým.

Tréner Martin Nedorost rozdáva pokyny svojim zverencom.

Po vyše mesačnej zimnej prestávke sa kolotoč zápasov opäť roztočil. Na čo ste využili toto obdobie?

Využili sme ho skôr na doliečenie zranení a oddych pred záverečnou časťou sezóny. December bol veľmi náročný, hralo sa sobota – streda. Preto sme sa potrebovali dať dokopy po zdravotnej stránke.

Nastali pred druhou polovicou sezóny zmeny v mužstve?

Do kádra nám pribudol Dávid Michalka z Topoľčian, ktorý prišiel na hosťovanie do konca sezóny. Mužstvo opustili Fejes s Chudým, ktorí u nás ukončili pôsobnosť.

Práve Topoľčany majú veľké finančné problémy, po odchode hlavného sponzora a zmenách vo vedení i hráčskom kádri zrejme nebudú mať takú kvalitu, ako sme boli zvyknutí. Môže táto skutočnosť zamiešať kartami v prvej šestke?

Myslím si, že môže. Z Topoľčian odišlo šesť hráčov, ale napriek tomu tam kvalita stále je. Dajú šancu mladým domácim odchovancom, ktorí sa budú chcieť ukázať. My na nich strácame päť bodov, tak uvidíme, čo nadstavba prinesie.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava