Výtvarníci zaplnili obe výstavné siene

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 9. februára 2019, 12:00

Mladé talenty v oblasti výtvarného umenia, navštevujúce Základnú umeleckú školu v Piešťanoch, sa spolu s rodinnými príslušníkmi zišli vo štvrtok 31. januára v Dome umenia. Na Nábreží I. Krasku spoločne otvorili výstavu svojich prác s názvom Zimný semester 4. A skutočne sa bolo na čo dívať.

Na vernisáž do Domu umenia prišli stovky návštevníkov. (Autor: am)

Portréty, budovy, jedlá, kvety, ba dokonca šijacie stroje zaplnili obe výstavné miestnosti Domu umenia, niektoré diela vystavili vo vstupnej hale. Stovky obrazov, keramických výtvorov, za ktorými bolo vidno hodiny a hodiny práce, si prišlo pozrieť obrovské množstvo ľudí. Rodičia hľadali výtvory svojich ratolestí a potom ich pri obrázkoch nadšene fotografovali. Ten, kto si prišiel pozrieť diela a nemal pri sebe malého autora, neváhal zatelefonovať a získať presné inštrukcie o tom, čo má v záplave obrazov hľadať.

Niektoré detské kresby boli skutočne dychberúce.

Výstavu vo štvrtok slávnostne uviedli vernisážou. Prítomným sa prihovorila riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová a na pódiu ju vystriedal riaditeľ základnej umeleckej školy Kamil Vavrinec. Vyslovil, že je spokojný s prácou žiakov i svojich kolegýň, šiestich učiteliek vyučujúcich výtvarný odbor, ktorými sú vedúca Alena Černíková, ďalej Anna Bachárová, Julie Džambazovič, Svetlana Kromholcová, Jana Rojíková a Klára Sádecká.

Výtvarný odbor navštevujú stovky detí, pričom škola má už niekoľko rokov po sebe vyše tisíc žiakov. Práve preto bolo náročné diela umiestniť aj do dvoch výstavných miestností, no ako povedal riaditeľ, návštevníci uvidia to najlepšie z najlepšieho. Môžu si pozrieť, na čom mladí umelci pracovali počas zimného polroka – semestra.

Základnú umeleckú školu teraz čaká obdobie osláv. V tomto roku totiž dovŕši 75 rokov svojej existencie, 14. marca 1944 ju slávnostne otvorili ako Mestskú hudobnú školu v hoteli Royal.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila