V Rezorte dochádza k zmenám vo vedení

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. februára 2019, 08:00

Novou predsedníčkou predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany sa stáva mestská poslankyňa Zuzana Svrčeková. Rozhodlo o tom hlasovaním zastupiteľstvo na zasadnutí vo štvrtok 31. januára. Svrčeková nahradí Petra Tremboša, bývalého poslanca za rozpadnuté politické zoskupenie Spoločne pre Piešťany a neúspešného poslaneckého kandidáta, pôsobiaceho na tomto poste od roku 2015.

Poslankyňa Zuzana Svrčeková sa stala novou predsedníčkou predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany. (Autor: pror)

Zuzana Svrčeková je ekonómka a projektová manažérka momentálne na materskej dovolenke. V komunálnych voľbách v novembri minulého roka kandidovala prvýkrát nielen za poslankyňu, ale aj za primátorku. Kým v politickej súťaži o post primátora sa umiestnila na štvrtej pozícii so ziskom 897 hlasov, za poslankyňu ju chcelo v prvom volebnom obvode až 1398 voličov.

Na štvrtkovom zastupiteľstve jej nomináciu za predsedníčku predstavenstva OO CR Rezort Piešťany (Rezort) odsúhlasilo sto percent prítomných poslancov. Ako poznamenal primátor Peter Jančovič, Rezort nepreberá v dobrej kondícii. Ten bol za posledné roky terčom kritiky nielen mestského kontrolóra, ale na množstvo káuz v oblasti nezmyselného a netransparentného utrácania peňazí sme poukázali aj my.

Rezort za uplynulé obdobie strácal dôveryhodnosť aj u jeho členov z radov privátnych podnikateľov či okolitých samospráv. Ako spomenul na zastupiteľstve P. Jančovič, zástupcovia kúpeľov mu na valnom zhromaždení tlmočili nedôveru voči tejto organizácii, čo vyjadrili nielen slovne, ale aj tým, že do doby, kým sa utrácanie verejných prostriedkov v Rezorte nestransparentní, budú do jeho rozpočtu prispievať len minimálnym členským príspevkom 1000 eur ročne.

Porušovanie transparentných a hlavne zákonných princípov pri míňaní rozpočtu má za následok nielen kritické správy so strany mestského kontrolóra Martina Svorada, ale zhmotnili sa aj do financií a Rezort musí zo svojho tohtoročného naplánovaného balíka vrátiť do štátneho rozpočtu 48-tisíc eur, ktorých minutie nedokázal zákonným spôsobom štátu riadne vydokladovať.

Po štvrtkovej voľbe novej predsedníčky predstavenstva viacero poslancov vyjadrilo Z. Svrčekovej podporu pri prinavrátení dôveryhodnosti mesta pred zvyškom jeho partnerov v Rezorte.

Na rok 2019 má Rezort naplánované minúť 363 600 eur, z tejto sumy však štátu vráti 48-tisíc. V návrhu rozpočtu už nefigurujú propagačné tlačoviny v takom množstve ako po minulé roky. Rezort sa uberá pri propagácii mesta cestou objednania mobilnej aplikácie a reklamnými kampaňami v celoslovenských printových médiách či v rozhlasových staniciach. Chystá sa tiež finančne podporiť úspešné akcie, ktoré priťahovali do mesta množstvo návštevníkov, napríklad Piešťanské Zlaté stuhy či Tradičné umelecké remeslá na Kúpeľnom ostrove.

Ale i pri upravenom smerovaní financovania akcií Rezortom návrh rozpočtu na rok 2019 stále neobsahuje to, čo si ešte ako poslanec predstavoval P. Jančovič. Ten od Rezortu žiadal, aby organizoval akcie pre turistov a nie ich len cudzím usporiadateľom spolufinancoval. To však už bude úloha pre jeho novú predsedníčku Zuzanu Svrčekovú.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav