Vianočná výzdoba už ubúda

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. februára 2019, 10:00

Od Vianoc už uplynul viac než mesiac a v Piešťanoch sa môžeme stále tešiť z vianočnej výzdoby a veľkého stromčeka na Winterovej ulici. Nie však nadlho. Služby mesta Piešťany už začali s odzdobovaním.

Na lavičke v Sade A. Kmeťa sa zrejme takto už neodfotíte. (Autor: Supa)

Čarovné vianočné obdobie je zasa na niekoľko mesiacov fuč, a tak sa musíme zmieriť s tým, že nastáva čas „zimy bez svetielok“. „Ako každoročne začíname postupne odpájať vianočnú výzdobu koncom januára. Veľkú úlohu však hrá počasie a množstvo prác spojených s údržbou verejného osvetlenia,“ prezradil Peter Fiala, vedúci strediska údržby Služieb mesta Piešťany.

Kométy, hviezdičky, ale aj dekorácie na okružných križovatkách a v neposlednom rade stromčeky budú pomaly z mesta ubúdať. „Stromček odpájame medzi poslednými,“ poznamenal P. Fiala na margo symbolu Vianoc na pešej zóne.

Ak ste si teda nestihli, respektíve doteraz ste odkladali fotografiu vo veľkom kruhu na Winterovej, na lavičke v Sade A. Kmeťa alebo kdekoľvek inde sa vám páčilo, máte poslednú šancu. Svietiace ozdoby totiž onedlho vystriedajú veľkonočné dekorácie. „O veľkonočnej výzdobe je ešte skoro hovoriť, do toho času nás čaká veľa prác,“ skonštatoval vedúci strediska údržby.

A ak chcete službám mesta priamo nahlásiť poruchu verejného osvetlenia, poškodenia košov, lavičiek či nahlásiť výtlky na cestách, využiť môžete nonstop číslo 033/791 41 01, prípadne zaslať e-mail na adresu smp@sluzbymesta.sk.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín