S miznúcim snehom sa vytratí tolerantnosť polície pri pokutovaní

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. februára 2019, 08:00

Parkovanie v meste Piešťany je aj po výmene stoličiek na mestskom úrade stále v neúnosnej situácii. Nový primátor sa ešte nestihol ani poriadne zabývať a už bude musieť riešiť tento pálčivý problém dokonca aj pod oknami svojho úradu.

Bývalý primátor Miloš Tamajka sa 31. januára napoludnie zrejme pozabudol, že na rezervovanom mieste pre mestský úrad už dva mesiace nemá čo parkovať. (Autor: dan)

Projekt na zmenu statickej dopravy však nevznikne za noc, občania tak musia ešte vydržať v momentálnej situácii. V centre mesta parkujú aj na úkor porušovania predpisov. Mestská polícia ale pri pokutách zhovievavá už nebude.

Námestie pri radnici a Kollárova ulica patria medzi autami najzapratanejšími miestami v meste. Na Kollárovej je situácia zhoršená aj stavbou na rohu, ktorá ukrojila viacero parkovacích miest. Keďže nie je kde parkovať, vodiči sa uchyľujú aj k porušovaniu predpisov, parkujú na zákazoch alebo tam, kde to dopravná značka nedovoľuje.

Bezohľadné parkovanie na chodníkoch je v centre mesta častým javom.

V tejto oblasti sa pritom môže parkovať iba ma miestach, ktoré sú označené zvislým alebo vodorovným dopravným značením ako parkovisko. V zóne plateného parkovania, čím táto oblasť je, sa však v súčasnosti parkuje na každom kúsku voľného miesta, ktoré si vodič nájde. Ani vyšrafované zákazy vodičov nezastavia. Samozrejmosťou by mal byť parkovací lístok alebo parkovacia karta. Čelné sklá niektorých áut však zívajú prázdnotou.

Parkovanie bez akéhokoľvek svedomia sa však vodičom čoskoro nevyplatí, s roztopením posledného snehu sa zhovievavosť mestskej polície končí. „Je problematické pokutovať za parkovanie, keď boli všade hory snehu. Doteraz sme boli tolerantní, ale keď sa sneh roztopí, budeme postupovať podľa zákona a všeobecných nariadení mesta. Vodiči veľmi dobre vedia, kde môžu parkovať, zhovievaví byť už nemôžeme. Situácia s dodržiavaním predpisov je zlá, ak by sme neboli zásadoví, bolo by to ešte horšie,“ hovorí Peter Gogol, zástupca náčelníka Mestskej polície v Piešťanoch.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav