Rádio Piešťany tretie najlepšie

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 7. februára 2019, 16:00

Zväz autorov a interpretov populárnej hudby v Bratislave opäť udeľoval výročné ceny, tentoraz za rok 2018. Medzi nominovanými sa skloňoval i názov Rádia Piešťany. To sa napokon umiestnilo na bronzovej priečke ako tretie najlepšie regionálne či lokálne rádio na Slovensku.

Nominácie v jedenástich kategóriách boli výsledkom dvojkolového hlasovania autorov, hudobníkov, spevákov, producentov, promotérov, manažérov a ďalších členov a priaznivcov Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI), ktorí v prvom kole posielali svoje návrhy na nominácie. Mená a subjekty s najvyšším počtom hlasov na prvých troch priečkach vytvorili nominácie na víťazov, o ktorých sa rozhodovalo v druhom kole.

Konečné poradie napokon predstavili počas slávnostného programu 17. januára v bratislavskom Majestic Music Clube. V kategórii regionálna/lokálna rozhlasová stanica roka napokon obsadilo Rádio Piešťany tretiu priečku, predbehlo ho Aligator Classic Rock Radio na prvom mieste a Rádio One Rock Nitra na druhom.

„Máme svojich poslucháčov a hráme najlepšiu hudbu s najlepším zvukom v slovenskom éteri. Gratulujeme víťazom. Našim verným poslucháčom len prísľub, že v trende nepoľavíme, a ak sa vyskytne v budúcnosti nejaká nominácia, budeme sa snažiť o to najlepšie umiestnenie,“ vyjadril sa na margo výsledku ankety moderátor Ján Babič, ktorého reláciu Podoby džezu si môžete vypočuť na frekvencii 90,2 MHz každú nedeľu o 20.00 h. O tom, čo je nové v oblasti džezu, píše tiež každý týždeň na 19. strane Piešťanského týždňa.

Rádio Piešťany 31. decembra 2018 oslávilo ôsme narodeniny. Hrá predovšetkým kvalitnú hudbu, preto vo vysielaní zaznieva len minimum hovoreného slova. Tvorcovia sa pri zostavovaní programu zamerali na to najlepšie, čo bolo produkované od roku 1960. Hudbu, ktorá v čase svojho vzniku tvorila absolútnu hudobnú špičku, pritom nie vždy možno víťazila v hitparádach.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel