Skládka odpadu horela dvakrát

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 5. februára 2019, 12:00

Aj minulý týždeň, podobne ako prednedávnom, sa v piešťanskom regióne šmýkalo. Na klzkých vozovkách sa zrážali autá. Hasiči preto riešili viaceré dopravné nehody, no vyrážali aj k požiaru divokej skládky za Veľkými Kostoľanmi.

Medzi Veľkými Kostoľanmi a Nižnou horela dvakrát skládka haluziny. © KR HaZZ Trnava

Vo štvrtok 31. januára dopoludnia došlo na Javorovej ceste v Piešťanoch k nehode dvoch osobných áut zn. Citroen a Škoda. Zranenú vodičku ošetrili záchranári. Hasiči vykonali potrebné opatrenia a vytečené prevádzkové kvapaliny posypali sorbčnou látkou.

Na druhý deň došlo k nehode fiata a dodávky Mercedes Sprinter na Vrbovskej ceste. Hneď ráno k udalosti vyrážali aj piešťanskí hasiči. Obe vozidlá zabezpečili proti požiaru, zranenej žene poskytli prvú predlekársku pomoc a zlikvidovali aj ekologickú škvrnu po havárii.

Na Vrbovskej ceste sa zrazila dodávka s osobným autom.

Do tretice havarovali dve autá na Priemyselnej ulici v piatok 1. februára popoludní. Zranila sa tam jedna osoba. Na renaulte a felicii hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a vytečené kvapaliny posypali vapexom.

Auto mimo cesty ostalo v ten deň podvečer na Banke. Hasiči vykonali na vozidle Citroen C3 protipožiarne opatrenia.

V sobotu 2. februára ráno sa rozhorela skládka haluzín medzi obcami Veľké Kostoľany a Nižná. Požiar hasili nielen piešťanskí hasiči, ale i príslušníci DHZ Veľké Kostoľany. Aby sa hasiči nenudili, ktosi skládku podpálil aj na druhý deň popoludní. Opäť k požiaru prišli profesionáli aj dobrovoľníci a oheň uhasili.

V pondelok 4. februára sa pod ťarchou snehu na Červenej veži a smerom k horskému priechodu Havran ohlo niekoľko stromov. Nebezpečne sa nakláňali nad cestu, a tak ich hasiči zbavili snehu, aby sa nezlomili.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava