Šaliansky Maťko aj v kostýmoch z povestí

  • Mladí dnes / Školy
  • 4. februára 2019, 10:00

Aj tento rok sa v Centre voľného času Ahoj v Piešťanoch konalo okresné kolo súťaže v prednese slovenskej povesti – Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského.

Najlepšími recitátormi v tretej kategórii boli (zľava) Lea Chromiaková, Jakub Chovanec a Jasmína Šemelíková. © archív CVČ Ahoj

O prvenstvo v 26. ročníku súťaže zabojovalo 29 detí. Obecenstvo, ktoré tvorili učitelia spolu s rodičmi, si vypočuli povesti v podaní mladých recitátorov. Deti prezentovali príbehy autenticky, dokázali sa vžiť i vcítiť do deja. Ich výkony podčiarkovali u niektorých súťažiacich kostýmy, ktoré korešpondovali s témou.

Súťažilo sa v troch kategóriách. V prvej súťažili žiaci druhých a tretích ročníkov základných škôl. Porota tu prvé miesto neudelila, na druhom skončila Dorota Hlavinková z Cirkevnej spojenej školy Piešťany a na treťom sa umiestnila Klára Halová zo ZŠ Mojmírova.

V druhej kategórii uspeli (zľava) Ľudomil Minek, Filip Bazala a Zora Krupová.

V druhej kategórii medzi žiakmi štvrtých a piatych ročníkov sa na prvej priečke umiestnil Ľudomil Minek (ZŠ Brezová), na druhej Filip Bazala (ZŠ Drahovce) a na tretej Zora Krupová (Cirkevná spojená škola).

Poslednú kategóriu tvorili žiaci šiestych a siedmych ročníkov základných škôl a prvého a druhého ročníka osemročného gymnázia. Prvá skončila Lea Chromiaková (ZŠ Brezová), druhý bol Jakub Chovanec (ZŠ Rakovice), tretia Jasmína Šemelíková (ZŠ M. R. Štefánika).

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela