Čajky zajtra privítajú Ružomberok, favorita zápasu chcú prekvapiť

Netradične v utorok je na programe extraligový šláger tretieho kola nadstavbovej časti 1. – 4. Piešťanské Čajky zajtra v Diplomat aréne privítajú doposiaľ neporazeného lídra tabuľky MBK Ružomberok.

cajky
Piešťanské Čajky zajtra v Diplomat aréne privítajú doposiaľ neporazeného lídra tabuľky MBK Ružomberok. (Autor: Laco Duračka)

V doterajšom priebehu extraligovej sezóny sa Čajky s Ružomberkom stretli dvakrát v základnej časti. Najskôr doma vo vyrovnanom  stretnutí na Liptáčky nestačili a prehrali tesne 57:59, v odvete v Koniarni sa im zápas nevydaril a Ružomberok jednoznačne zvíťazil 87:64. „Nemôžeme očakávať nič iné, len náročný zápas. Vieme aké sú silné stránky súpera a musíme si dať pozor na každú jednu hráčku. Ružomberok má tento rok silné družstvo, o čom svedčia ich výsledky v extralige i v Eurocupe,“ uviedol tréner Čajok Richard Kucsa.

Stretnutia Piešťan s Ružomberkom bývajú tradične divácky veľmi atraktívne a aj zajtra budú potrebovať piešťanské basketbalistky podporu svojich verných fanúšikov. „V tomto zápase sa pokúsime prekvapiť favorita a budeme sa spoliehať na domáce publikum, ktoré verím, že vytvorí dobrú atmosféru,“doplnil pred zajtrajším zápasom R. Kucsa.

Stretnutie sa malo pôvodne hrať v sobotu 2. februára, kvôli povinnostiam Ružomberka v Európskom pohári FIBA sa však kluby dohodli na utorkovej dohrávke. Ružomberčanky  minulý štvrtok prehrali v odvetnom stretnutí 2. kola vyraďovacej časti Eurocupu na palubovke francúzskeho tímu Tarbes Gespe Bigorre 48:62 (21:38) a keďže v prvom stretnutí zvíťazili doma len o tri body 68:65, prehra o 14 bodov v odvete pre nich znamená koniec v súťaži.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín