R. Mikulášiková: Máme na to, aby sme v Minsku uspeli

  • Šport / Basketbal
  • 3. februára 2019, 16:00

Šance na postup do Final Four Európskej basketbalovej ligy žien EWBL majú Piešťanské Čajky i Cmoki Minsk vyrovnané. Prvý štvrťfinálový duel v Piešťanoch sa skončil remízou 55:55 a o postupujúcom rozhodne odveta, ktorá sa uskutoční v hlavnom meste Bieloruska.

Rebeka Mikulášiková bola so 16 bodmi najlepšou strelkyňou Čajok. © Laco Duračka

Postúpi ten, kto zvíťazí v odvete

Stredajší zápas v Diplomat aréne bol vyrovnaný, o čom svedčí aj celkový výsledok. Keďže v play-off EWBL sa hrá na dva zápasy, v ktorých bude o postupujúcom rozhodovať celkové skóre, remíza 55:55 je pre Čajky stále hrateľným výsledkom do odvety.

„S výsledkom môžeme byť trošku spokojní, za druhý polčas by sme si možno zaslúžili aj o bod vyhrať. Doťahovanie náskoku Minsku u úvodoch polčasov nás však stálo veľa síl. Mali sme viaceré dobré momenty a dúfam, že ich budeme vedieť využiť aj odvete,“ povedal po stretnutí tréner Čajok Richard Kucsa.

Ako spomenul kouč Piešťan, začiatky oboch polčasov domácim hráčkam vôbec nevyšli. V úvode stretnutia prehrávali 0:13 a po zmene strán začal Minsk sériou 6:0. Čomu túto skutočnosť možno pripísať? „Ak by som to vedel, bol by som veľmi šťastný. Nestalo sa nám to prvýkrát. Neviem, čím to je, ale bude to o koncentrácii. Musíme si to lepšie zanalyzovať, v niečom robíme chybu. To, že sme sa do zápasu dokázali vrátiť, je asi náš trend. Začneme zle a potom ukážeme bojovnosť, ktorú baby majú, a vrátime sa do zápasu,“ pokračoval Kucsa.

Odveta v Minsku je na programe v stredu 13. februára a postupová matematika je jednoduchá. Ten, kto vyhrá čo i len o bod, postúpi do Final Four. „Myslím si, že Minsk je favoritom. Je to kvalitné družstvo, čo ukázalo už v skupine, kde vyhralo všetky zápasy. Hrá sa však na odvetný zápas, v Minsku nás nič jednoduché nečaká. Niektoré pozitívne veci z prvého stretnutia nám však dávajú šancu, že ak zahráme tak, ako chceme, môžeme sa pobiť o postup,“ doplnil tréner Čajok.

Dobrá východisková pozícia Čajok

Jednou z najlepších domácich hráčok v stretnutí bola Rebeka Mikulášiková, ktorá k remíze 55:55 prispela 16 bodmi. „Zápas som si užila, snažila som sa bojovať o každú loptu a byť silná na doskoku. Spoluhráčky mi vytvárali výborné pozície a celkovo sme podali tímový výkon,“ skonštatovala 19-ročná pivotka, ktorá pod košmi zvádzala náročné súboje so skúsenou pivotkou Cmoki Viktoriou Hasper. „Je to skúsená silová hráčka, ktorá vie vystreliť. Súboje s ňou boli náročné, ale pre mňa užitočné i do budúcnosti,“ doplnila Mikulášiková.

Aj reprezentačná pivotka berie výsledok prvého štvrťfinále ako dobrú východiskovú pozíciu do odvety: „Máme na čom stavať, ale aj sa v čom zlepšovať. Musíme zlepšiť obrannú tranzíciu, zabrániť ľahkým strelám súpera a myslím si, že máme na to, aby sme u nich vyhrali.“

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava