Košút novou akvizíciou Spartaka Trnava

  • Šport / Futbal
  • 2. februára 2019, 12:00

Pred odletom na sústredenie do Turecka posilnil stred obrany FC Spartak Trnava piešťanský futbalista Tomáš Košút, ktorý prichádza z bulharskej ligy. Okrem neho figurujú v kádri „bílych andelov“ aj mladí Piešťanci Alexander Horvát a Lukáš Mihálik.

Piešťanec Tomáš Košút sa po viac ako desiatich rokoch vracia do slovenskej ligy. © spartak.sk

Tomáš Košút oslávil 13. januára dvadsiate deviate narodeniny. Slovenskú ligu opäť okúsi po viac ako desiatich rokoch, naposledy v nej obliekal dres Nitry. „Chcem ukázať ľuďom, že som v zahraničí nehral len tak, ale bol dôvod. Naďalej by som sa rád presadil a ukázal to najlepšie, čo viem,“ povedal odhodlane Košút.

Rodák z Piešťan prichádza do známeho prostredia. Sám prejavil eminentný záujem obliekať červeno-čírne farby. „Zavolal mi generálny manažér a spýtal sa ma, či nemám záujem. Neváhal som, chcel som byť doma. Bývam v Piešťanoch, do Trnavy chodím odmalička na futbal. Keď sa klub dohodol s bulharskou stranou, prišiel som do malého Ríma,“ pokračoval Košút.

V bulharskej najvyššej súťaži obliekal dres FC Vereya. Predtým si vyskúšal i maďarskú ligu v Budapešť Honvéd, poľskú za Arka Gdynia a českú v Sparte so Slováckom. V posledne menovanom klube si pripísal najviac štartov – 158.

„V Bulharsku som bol krátko. Zamieril som tam s cieľom odohrať čo najviac zápasov. Účel to splnilo, odohral som plnú minutáž. Rovnako ako na všetky predchádzajúce pôsobiská aj na toto budem spomínať len v dobrom,“ uzavrel Košút, ktorý s novými spoluhráčmi odletel na sústredenie do Turecka.

(th/ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín