PFK posilnili Braniša a Hutár

  • Šport / Futbal
  • 1. februára 2019, 18:00

Futbalové Piešťany získali dve výrazné posily do jarnej časti šiestej ligy. Za klub z kúpeľného mesta bude hrávať útočník Juraj Braniša a obranca Maroš Hutár.

Juraj Braniša bude výraznou posilou futbalistov Piešťan. © Ján Král

Hrotový útočník Juraj Braniša, ktorý v predošlých rokoch žiaril v drese Malženíc, tie si vybojovali postup zo siedmej až do tretej ligy, strávil jesennú časť vo Váhovciach. Na jar už bude strieľať góly za PFK.

Braniša je kmeňovým hráčom treťoligových Malženíc, do Piešťan ide do konca sezóny na hosťovanie. „Vždy ma bavilo, keď sa o niečo hralo. Piešťany prejavili záujem postúpiť, to ma láka. Navyše, čakajú nás napríklad aj zápasy so Zelenčom, kde mám korene, takže to bude veľmi zaujímavá jar,“ povedal Braniša.

Okrem Branišu prichádza do Piešťan aj ďalší ostrieľaný futbalista. Maroš Hutár vystuží stred obrany. Do PFK prestupuje taktiež z Váhoviec, patrí však stále Bolerázu, kde predtým pôsobil.

Slavoj ho svojho času angažoval práve z Malženíc, kde hrával v jednom tíme s Branišom. Obe posily sa teda už dlho poznajú. Hutár je odchovancom trnavského Spartaka.

V Piešťanoch chcú dávať príležitosť viacerým mladíkom z ich druholigového dorastu, pri starších hráčoch budú môcť získať potrebné ostrohy.

Ján Král

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava